ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ





Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στον Λαό του Δήμου Πύργου πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου η Νέα Δημοτική Παράταξη  «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» μπροστά σε δεκάδες πολίτες από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «IONIANSEA» στον Πύργο, παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές αρχές της Παρατάξεως από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου κ. Χάρη Μιχαλακόπουλο, ενώ υπήρξε και ανοικτός διάλογος για θέματα του Δήμου με τους δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στην αρχή της παρουσίασης προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό σποτ, που παρουσίασε ο κ. Νίκος Ζέζας, με τα μεγάλα προβλήματα του Πύργου, με έμφαση στις φυσικές καταστροφές(από τις πυρκαγιές του 2007 μέχρι τις πρόσφατες πλημμύρες), την εγκληματικότητα, το πρόβλημα των απορριμμάτων και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις από περιθωριακές ομάδες. Ακολούθως   ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας μίλησε για τον συμβολισμό της ονομασίας του Συνδυασμού , που παραπέμπει στην ελληνική έννοια της αναδημιουργίας και την σημασία του στην συλλογική προσπάθεια για έναν καλύτερο Δήμο Πύργου.




















Στο κύριο μέρος της παρουσίασης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου 
κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος αναφέρθηκε στα άλυτα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τονίζοντας ιδιαιτέρως την αδιαφορία τόσο της Κεντρικής εξουσίας όσο και των Δημοτικών Αρχόντων για την επίλυση τους. Όπως τόνισε,
 «Ο νομός Ηλείας έγινε στόχος άκρατης λεηλασίας, εκμετάλλευσης και ¨εμπρηστών¨ από ξένα κέντρα και οι ντόπιοι οσφυοκάμπτες, εντολοδόχοι και διεκπεραιωτές (των άνωθεν εντολών)της τοπικής εξουσίας ανταπόδωσαν στο ακέραιο την υποχρέωση του διορισμού τους. Η ανάπτυξη να σταματάει στην Πάτρα…




















Μέσα από τις στάχτες της μαύρης γης ξεπηδά μία νέα ελπίδα : Ο Συνδυασμός «
Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» .Με άξονα α. την ανάπτυξη, β. την ασφάλεια, γ.την καθημερινότητα, δ. τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και ε. τον πολιτισμό ,την παράδοση και την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν μας. Με οδηγό την γνώση και όχι τα κομματικά μανιφέστα και τις εξαρτήσεις, αλλά τους μεγάλους σοφούς μας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα κλπ ( αυτοκυβερνώμενη  πολιτεία), και την προσαρμογή των σοφών , αδιαμφισβήτητα, λόγων τους στο σήμερα. Με φυσικό Αρχηγό μας όχι τον εκάστοτε πρωθυπουργεύοντα, αλλά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Χαραλάμπη Βιλαέτη….
Η αυτονομία του Δήμου και του Πολίτη του, η μηδενική ανοχή που θα δείξουμε στην παρανομία και η επιθυμία της δημιουργίας ενός ελληνικού Δήμου παράδειγμα για την επαναδιεκδίκηση της Χώρας μας.
Γιατί εάν προοδεύσουν οι τοπικές Κοινωνίες, μόνο τότε προοδεύει η Ελλάς. Σκεφτόμαστε Εθνικά και δρούμε Τοπικά».


















Τον λόγο μετά έλαβε ο επιχειρηματίας 
κ. Απόστολος Καπνίσης, που περιέγραψε το πλάνο για την  οικονομική ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Ειδική αναφορά έγινε στο λιμάνι του Κατακώλου και τις δυνατότητες Προοπτικής του, ενώ κατήγγειλε ξε παραδείγματα την συνεχιζόμενη πολιτική ανικανότητα σε επίπεδο Κεντρικής και Τοπικής εξουσίας.  
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες που παραβρέθηκαν. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεσαν τέθηκαν θέματα όπως τα ξεχωριστά και ζωτικά προβλήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων, αλλά και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την εγκληματικότητα. Αναπτύχθηκε σχετικός διάλογος, όπου εξετέθησαν τα παράπονα των Δημοτών του Πύργου για τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη να βρεθούν άμεσα λύσεις μέσω των Δημοτικών Εκλογών της επόμενης χρονιάς.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύργου, που δήλωσαν στήριξη στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Παράταξης. Ο επικεφαλής της κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος δήλωσε ότι ο αγώνας ενημέρωσης θα επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα μέσα στους επόμενους μήνες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.