ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πέθαναν 7 παιδιά μετά από εμβόλιο για ηπατίτιδα


EMBOLIO 571 355

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας διεξάγουν έρευνα μετά το θάνατο επτά παιδιών που εμβολιάστηκαν με ένα σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας Β, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι τέσσερις από τους επτά θανάτους σημειώθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στις επαρχίες Χιουνάν και Σετσουάν.

Η κρατική εφημερίδα Ημερησία της Κίνας γράφει ότι όλα τα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό, το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία BioKangtai, η οποία εδρεύει στη Σενζέν, έλαβαν εντολή να το αποσύρουν, καθώς το υπουργείο Υγείας διεξάγει έρευνα για τα σκευάσματα της φαρμακευτικής αυτής και τους θανάτους.
Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα που δημοσίευσαν κρατικά ΜΜΕ ότι τηρεί αυστηρά τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά πραγματοποιεί ελέγχους στις παρτίδες του εμβολίου που υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσαν τους θανάτους.
Το ζήτημα συζητείται ευρύτατα στον ιστότοπο Sina Weibo –την κινέζικη εκδοχή του Twitter–, στον οποίο πολλοί χρήστες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια των εμβολίων στην Κίνα και καλούν την κυβέρνηση να καταστήσει διαθέσιμες στο κοινό περισσότερες πληροφορίες.
«Γιατί επιτράπηκε (να κυκλοφορήσει το εμβόλιο) αυτό στην αγορά; Η κυβέρνηση χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της γι' αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Weibo.
Πολλοί πολίτες στην Κίνα είναι καχύποπτοι έναντι της κυβέρνησης και θεωρούν πως προσπαθεί να συγκαλύπτει κακές ειδήσεις για σκάνδαλα και προβλήματα στον τομέα της υγείας παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί διαφάνειας. Το 2003 η κυβέρνηση είχε αρχικά προσπαθήσει να συγκαλύψει το ξέσπασμα της επιδημίας του σοβαρού και οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS).

Η Κίνα έχει αναστατωθεί τα τελευταία χρόνια από μια σειρά σκανδάλων ασφαλείας διατροφικών, φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων. Τουλάχιστον έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2008, αφού ήπιαν γάλα επιμολυσμένο με το βιομηχανικό χημικό μελαμίνη, και υπήρξαν επίσης δημοσιεύματα για παιδιά που ασθένησαν σοβαρά ή πέθαναν από προβληματικά εμβόλια κατά της εγκεφαλίτιδας, της ηπατίτιδας Β και της λύσσας. 
πηγη: newsit.gr

ΠΑΝΤΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ..........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.