ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Διαστημικός Big Brother!


space big bro

Μια νέα εντυπωσιακή υπηρεσία θα κάνει εκκίνηση τον Ιούλιο, όπως έκανε γνωστό η  UrtheCast, μια καναδέζικη εταιρεία.
Με τοποθέτηση καμερών στον ISS και δορυφόρων θα βιντεοσκοπούν τον πλανήτη για λογαριασμό ιδιωτών.
Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές κάμερες παρατήρησης και βιντεοσκόπησης της Γης που παρέχουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Οι χρήστες της υπηρεσίας, ιδιωτικές εταιρείες ή ακόμη και μεμονωμένοι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τι καταγράφουν οι κάμερες αλλά και να τις ελέγχουν!
Οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να ζουμάρουν σε οποιοδήποτε σημείο και να δείχνουν με μεγάλη ευκρίνεια τι υπάρχει εκεί. Θα μπορεί έτσι κάποιος να δει τι συμβαίνει στους δρόμους  ανά πάσα στιγμή.
Μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να ελέγχουν τις εγκαταστάσεις τους και δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους κι άλλες εξελίξεις. Περιβαλλοντικές οργανώσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία για να παρακολουθούν ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.
Ανάλογη υπηρεσία θα προσφέρει και η αμερικανική εταιρεία Skybox Imaging η οποία όμως χρησιμοποιεί δικούς της δορυφόρους που με δικές τους κάμερες  βιντεοσκοπούν τη Γη. Η Skybox Imaging σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά 24 παρόμοιους δορυφόρους μέχρι το 2017, ώστε  να βιντεοσκοπεί οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αρκετές φορές ανά 24ωρο.
Οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι οι κάμερές τους δεν θα μπορούν να δουν λεπτομέρειες σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο στην καλύτερη περίπτωση.Κι αυτό για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.  Οπως επισημαίνουν, στα βίντεο δεν θα διακρίνονται τόσο λεπτομερή χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να προκύψουν θέματα παραβίασης του ιδιωτικού απορρήτου – όπως χαρακτηριστικά προσώπων , μάρκες των αυτοκινήτων ή ακόμη και οι πινακίδες τους.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα μπορούν να το κάνουν. Στο prisonplanet.gr έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές ότι μπορούν και με το παραπάνω. Οι παρακολουθήσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν και σίγουρα δε θα ρωτήσουν τους πολίτες ή τις εταιρίες αν δέχονται να είναι υπό παρακολούθηση. Το δίκτυο του μεγάλου αδερφού επεκτείνεται συνεχώς. Ούτε στο κέρατο του βοδιού δε θα μπορεί κανείς να κρυφτεί κι εκεί θα τον βρίσκουν, όπως έλεγε κι ο Πατροκοσμάς.
Tομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.