ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Γλυκιά μας Παναγιά


YPERAGIA THEOTOKOS


Για την γλυκιά Παναγία μητέρα μας, αυτή τη μεγάλη μέρα του 15Αύγουστου, ό,τι κι αν πούμε δεν αρκεί να περιγράψει το άρρητο κάλλος Της κι ό,τι υπέροχο θα μπορούσε να γραφεί για την Μεγαλόχαρη, έχει ήδη γραφτεί. Όμως ο καθένας από εμάς μπορεί να Της δώσει ένα μικρό δωράκι.
Ένα δωράκι που θα δώσει χαρά σε Αυτήν, που είναι συνεχώς ανάμεσά μας και πρεσβεύει για το καλό της ψυχής μας. Σε Αυτήν που συνεχώς παρακαλεί δακρυσμένη τον Υιό της να μακροθυμήσει για χάρη μας. Σε Αυτήν που μάχεται συνεχώς τον αρχαίο εχθρό κι απλώνει ασπίδα προστασίας πάνω μας κάθε στιγμή της ψεύτικης ζωής μας, δίνοντας μας χρόνο μετανοίας, χρόνο για να ανακαλύψουμε τη Μυστική Πύλη της Ζωής και να σωθούμε.
Πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε τις παρεμβάσεις Της και λέμε ότι γλυτώσαμε από τύχη κι είμαστε τυχεροί. Άλλοι δεν συνειδητοποιούμε καν ότι περάσαμε κίνδυνο και πείθουμε τον εαυτό μας ότι μάλλον δεν καταλάβαμε καλά τι έγινε ή κάτι δεν αντιληφθήκαμε κι ήταν η φαντασία μας, που μας έκανε να νομίζουμε ότι κινδυνεύσαμε. Άλλοι πάλι Της ζητούν βοήθεια από συνήθεια φωνάζοντάς Την και κάποιοι βλέπουν, ότι δεν θα τους την αρνηθεί και θα τους την προσφέρει, ενώ άλλοι δεν θα καταλάβουν καν ότι τους άκουσε.
Ευλογημένοι είναι αυτοί που Τη νιώθουν δίπλα τους. Αυτοί που Της μιλάνε και ξέρουν, ότι είναι εκεί πάντα και δεν λείπει, ούτε θα λείψει ποτέ από δίπλα τους και μακάριοι αυτοί που Την βλέπουν κιόλας!
Αυτοί μας λένε, ότι το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να ζητάμε τη βοήθειά Της. Να Την φωνάζουμε κάθε στιγμή και κάθε λεπτό. Όχι μόνο για το δικό μας καλό και το δικό μας συμφέρον, αλλά για το καλό και το συμφέρον όσων αγαπάμε και περισσότερο, όσων δεν αγαπάμε και όσων δεν μας αγαπούν. Να Την φωνάζουμε και να Της ζητάμε.
Ας Της χαρίσουμε λοιπόν, έστω μόνο για σήμερα, δυο λεπτάκια από το χρόνο μας, για να Της μιλήσουμε. Ας Της πει καθένας ότι θέλει, ότι τον ανησυχεί κι ότι έχει ανάγκη η ψυχή του. Αρκεί να Της δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε πως είναι εδώ ανάμεσά μας περιμένοντας να Την φωνάξουμε και να Την καλέσουμε δίπλα μας παραστάτη και βοηθό στις μάχες της ζωής μας.
Άλλωστε, δεν είναι τίποτα ένα δωράκι δυο λεπτών από το χρόνο μας, σε Αυτήν που μας έδωσε δώρο το Φως του κόσμου.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.