ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τουρκία: Αρμένιοι "κρυπτο-χριστιανοί" βαφτίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη


52145371

Δώδεκα Αρμένιοι από το Τούντζελι της Τουρκίας βαφτίστηκαν χριστιανοί σε Αρμενική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η Hurriyet Daily News επικαλούμενη είδηση της εφημερίδας Agos. Οι 12 Αρμένιοι προέρχονταν από οικογένειες που κατά το παρελθόν είναι αποκρύψει την χριστιανική και αρμενική τους κληρονομιά υπό τον φόβο της κοινωνικής προκατάληψης, σχολιάζει η εφημερίδα.
Το μυστήριο τελέστηκε στην αρμενική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη, από τον ιερέα Dirtad Uyunyan ενώ χοροστάτησε ο Αναπληρωτής Πατριάρχης των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, Aram Atesyan. Πριν την βάφτιση οι 12 Αρμένιοι παρακολούθησαν μαθήματα διάρκειας 6 μηνών προκειμένου να ασπαστούν τις χριστιανικές αξίες ενώ δύο ζευγάρια παντρεύτηκαν και με θρησκευτική τελετή. Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται, μεταξ΄θ άλλων, δήλωση , μίας εκ των βαπτισθέντων, της Kristin, η οποία ερωτηθείσα για τα συναισθήματά της,είπε: «Νιώθω εκπληκτικά. Περίμενα πολύ καιρό για αυτή την ημέρα. Δεν χρειάζεται πια να κρύβω την ταυτότητά μου. Μπορώ ελεύθερα να δηλώσω ότι είμαι χριστιανή».
Το θέμα των κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία είναι ένα μεγάλο ζήτημα που η Άγκυρα προσπαθεί να το κρύβει επιμελώς.Σύμφωνα με δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρείας ερευνών Pew - που δημοσίευσε προ μερικών μηνών η Χουριέτ- Μουσουλμάνοι είναι το 98% των Τούρκων, ενώ χριστιανοί μόνο το 0,4% (320.000).Ακόμα, η έρευνα έδειξε ότι 1,2% των Τούρκων απάντησαν ότι δεν ανήκουν σε κάποια οργανωμένη θρησκεία, ενώ το ποσοστό των Εβραίων , βουδιστών και ινδουιστών είναι κάτω από 0,1% Η εφημερίδα προσθέτει ότι η Τουρκία είναι 8η χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό.
Ωστόσο σύμφωνα με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο ε.α. Φραγκούλη Φράγκο - που εξέδωσε το Βιβλίο ''Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι'' - υπάρχουν εκατομμύρια Κρυπτο-χριστιανοί στην Τουρκία.
"Ο Φατίχ, Μωάμεθ o Πορθητής της Πόλης. Η μητέρα του ήταν βυζαντινή πριγκίπισσα, η ζωγραφιά του έχει ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η σωρός του βρίσκεται στα ερείπια στην εκκλησία των 12 Αποστόλων, μαζί με τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες σε μια κατακόμβη 3 μέτρα κάτω, κηδεύτηκε χριστιανικά. Υπάρχουν κρυπτο-χριστιανοί στην Τουρκία. Τους συνάντησα παντού. Το Πάσχα του 2000 έκανα το λάθος και πήγα στον Άγιο Γιώργιο του Πατριαρχείου. Τρείς χιλιάδες ήμασταν. Έπρεπε να πάω στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά, όπου ήταν 60.000...Εκατό σύλλογοι Ποντίων υπάρχουν σήμερα στην Πόλη. Μην ψάχνουμε να βρούμε που είναι οι κρυπτο-χριστιανοί..." είπε σε μια από τις ομιλίες του.
onalert
Tομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.