ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Τελ-Αβίβ


frenzy-1-a16b6-66578


Την ώρα που εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και αναχωρεί για το Ισραήλ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σημειώνεται επίθεση στην πρεσβεια των ΗΠΑ στο Τελ-Αβίβ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε ο φρουρός της πρεσβείας.
Δείτε τα βίντεο
Οι ΗΠΑ στέλνουν τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των Αμερικανών από το Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους.
Η επίθεση, όμως, στην αμερικανική πρεσβεία στο Τελ-Αβίβ δυναμιτίζει το κλίμα και τις διπλωματικές προσπάθειες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters άγνωστος μαχαίρωσε τον φρουρό της πρεσβείας, ο οποίος στη συνέχεια άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία.
Στο μεταξύ, αδιάκοπες είναι οι ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας με τραγικό αποτέλεσμα σε αυτήν την ασύμμετρη σύρραξη, οι Παλαιστίνιοι να θρηνούν πάνω από 100 νεκρούς, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά. Κι ενώ η διεθνής κοινότητα πιέζει για εκεχειρία το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διακόπτει το σχεδιασμό χερσαίας επιχείρησης όσο διαρκούν οι διπλωματικές προσπάθειες και ο Πρωθυπουργός του συναντάται, διαδοχικά σήμερα και αύριο, με τον γγ του ΟΗΕ και την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών.
Το Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας για να δοθεί η ευκαιρία στις αιγυπτιακές διπλωματικές προσπάθειες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.
«Ελήφθη απόφαση για την προσωρινή διακοπή κάθε σχεδίου χερσαίας επίθεσης για να δοθεί μία ευκαιρία στις διπλωματικές προσπάθειες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται,
έπειτα από τη νυκτερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ υπό την προεδρία του Βενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναμένεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να έχει αύριο συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ με τον Νετανιάχου.
Ο ίδιος κάλεσε σήμερα στο Κάιρο τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Γάζα να προχωρήσουν σε «άμεση κατάπαυση του πυρός», κατά την έβδομη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης "Αμυντικός Άξονας" εναντίον των ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το μήνυμά μου είναι σαφές: όλες οι πλευρές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην κατάπαυση του πυρός. Κάθε νέα κλιμάκωση θα έθετε σε κίνδυνο όλη την περιοχή και αυτό πρέπει να αποτραπεί», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι, μετά τις συνομιλίες που είχε μαζί του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
«Μια χερσαία ισραηλινή επιχείρηση θα σημάνει επικίνδυνη κλιμάκωση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί ζουν με το φόβο μιας ακόμη αεροπορικής επιδρομής».
Ο Μπαν είπε ότι στηρίζει τις προσπάθειες υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου για τερματισμό της σύγκρουσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκρίνουν κείμενο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο απειλεί να πλήξει, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η αμερικανίδα πρεσβευτής Σούζαν Ράις.

Μετά την ολοκλήρωση χθες της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει κείμενο απόφασης για άμεση κατάπαυση του πυρός, εάν οι 15 χώρες-μέλη δεν κατορθώσουν μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδος σήμερα να
συμφωνήσουν επί κειμένου που θα ζητεί τον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας.
Νωρίτερα, η Ρωσία κατηγόρησε εμμέσως τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν κείμενο απόφασης που υποστηρίζεται από τις αραβικές χώρες και ζητεί τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Μαρόκο, που εκπροσωπεί τις αραβικές χώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη κείμενο που καλεί στον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας. Ωστόσο το κείμενο δεν αναφέρεται στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους, προκαλώντας τη διαφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με
διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες πρότειναν χθες τροποποιήσεις στο κείμενο αυτό.
Οι Ισραηλινοί μετρούν τα οφέλη και τους κινδύνους μίας στρατιωτικής επιχείρησης με τεθωρακισμένα στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, δύο μήνες πριν από τις εκλογές και αφήνουν να «διαρρεύσει» στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι προτιμούν μία διπλωματική λύση μέσω των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας.
«Πριν αποφασίσει μία χερσαία επιχείρηση ο Πρωθυπουργός προτίθεται να εξαντλήσει κάθε διπλωματικό μέσο ώστε να επιτευχθεί μία μακροχρόνια εκεχειρία» δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος του Ισραήλ.
Κι ενώ ο αμερικανός Πρόεδρος σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βενιαμίν Νετανιάχου εκφράζει τη λύπη του για τις απώλειες Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε συτήν την ασύμμετρη σύρραξη έχουν σκοτωθεί μέσα σε 7 ημέρες, 108 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί.
Σύμφωνα με δηλώσεις Παλαιστινίων οι μισοί περίπου από τους 108 κατοίκους που σκοτώθηκαν από την Τετάρτη μέχρι τη Δευτέρα στη Γάζα ήταν άμαχοι, μεταξύ τους και 27 παιδιά.

πηγη: prisonplanet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.