ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΓΑΖΑ Ο Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


                                      
HAMAS: "Κτυπήσαμε ένα ισραηλινό πλοίο με αντιπλοϊκό βλήμα και ένα ελικόπτερο"!




Οι ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν χθες το βράδυ με αντιπλοϊκό βλήμα που εκτοξεύθηκε από την ξηρά, ένα σκάφος του ισραηλινού Ναυτικού στον κόλπο της Γάζας και κτύπησαν με αντιαεροπορικά πυρά ένα ελικόπτερο. Την αρχική είδηση την μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Alam και εν συνεχεία αναπαράχθηκε και από το πρακτορείο Voice of Russia.
Η στρατιωτική διοίκηση του Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε άμεσα τις πληροφορίες, περί προσβολής του πλοίου και του ελικοπτέρου, αλλά υποστήριξε απλά και γενικά ότι "Μέσα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δέχθηκαν επίθεση από τρομοκράτες". Αν έχει κτυπηθεί ή έχει επιχειρηθεί όντως πλοίο του ισραηλινού Ναυτικού, τότε θα πρόκειται για επανάληψη της προσβολής της κορβέτας Sa'ar 5 τον Ιούλιο του 2006 ανοικτά των ακτών του ΛΙβάνου που προσβλήθηκε από ένα κινεζικό αντίγραφο του MM-38 Exocet. Σε ότι αφορά το ελικόπτερο, ακόμα και αν κτυπήθηκε είναι βέβαιο ότι δεν καταρρίφθηκε.Πάντως να σημειώσουμε ότι οι Ισραηλινοί δεν χρησιμοποιούν ελικόπτερα υπό το φως της ημέρας σε περιοχές που υπάρχει κίνδυνος να δεχθούν αντιαεροπορικά πυρά.
Το Ισραήλ όλη τη νύχτα προσέβαλε στόχους στη Λωδία της Γάζας, εναβάζοντας συνολικά τον αριθμό των στόχων που έχουν πληγεί από την αρχή της επιχείρησης σε ... 1.350! 
Αύριο ανακοινώθηκε στην Άγκυρα, επισκέπτεται την Λωρίδα της Γάζας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή που επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές, στη Γάζα θα μεταβεί και ο  ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι, επικεφαλής υπουργικής αντιπροσωπείας.
Κατά το τουρκικό πρακτορείο, την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Κάιρο με τον ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ.
Στο μεταξύ, η Κίνα κάλεσε και «τις δύο (εμπόλεμες) πλευρές στη Γάζα να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση», αλλά έλαβε θέση ουσιαστικά θέση υπέρ των Παλαιστινίων.
«Η Κίνα υποστηρίζει τη δίκαιη θέση των αραβικών χωρών στο ισραηλο-παλαιστινιακό ζήτημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνίινγκ.
πηγη: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.