ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αναστάσιος: Ζούμε τον εφιάλτη του '67 στην Πρέμετη


albania-epeisodia-kata-eortasmo-28is-oktobriou-stin-premeti

Ημέρες του 1967 «όταν το κομμουνιστικό καθεστώς νόμιζε ότι θα ξερίζωνε για πάντα τη θρησκευτική πίστη από τον αλβανικό λαό» θυμίζουν, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Πρεμετή.
Την Παρασκευή στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπως κατήγγειλαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, ομάδες παραστρατιωτικών, με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής, άσκησαν βία εις βάρος των κληρικών και πιστών με το πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική υπόθεση, φτάνοντας στο σημείο να αδειάσουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες και προσκυνητάρια, ενώ πήραν ακόμη και τη καμπάνα!
Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν τη Δευτέρα όταν αστυνομικοί, αυτή τη φορά, προχώρησαν σε χρήση χημικών κατά πιστών έξω από τον ίδιο Ναό, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Ο κ. Αναστάσιος έκανε λόγο σε κήρυγμά του για «παρά πολύ θλιβερό γεγονός, που ξύπνησε οδυνηρές αναμνήσεις αθλιότητας» υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μεγάλη προσβολή όχι μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας, αλλά της Αλβανίας». Ο κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε, επίσης, σε σχεδιασμένη ενέργεια «από σκοτεινές δυνάμεις», εφόσον, όπως είπε, οι άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας «πληρώθηκαν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι βρίσκονται πίσω τους». Κάλεσε, τέλος, τους πιστούς να είναι ήρεμοι και ψύχραιμοι εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση. 
πηγη: protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.