ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

WWF: Οι Έλληνες δεν έχουν οικολογική συνείδηση


greenplanet-thumb-large

Μπορεί η έκθεση της WWF να κατατάσει 22η την Ελλάδα ανάμεσα σε 149 χώρες όσον αφορά το «ανθρακικό της αποτύπωμα», ωστόσο η διεθνής οργάνωση επισημαίνει πως αν η χώρα μας είχε μεγαλύτερη βιομηχανία θα ήταν ο μεγαλύτερος ρυπαντής του κόσμου!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η WWF λαμβάνοντας ως δεδομένη την μη οικολογική συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων και την έλλειψη κρατικής πρόνοιας για το περιβάλλον.
Η έκθεση επίσης σημειώνει ότι τα τελευταία 42 χρόνια,έχουν μειωθεί τα είδη της γης κατά 30%, με τα τροπικά δάση να έχουν πληγεί περισσότερο. Ακόμη, επισημαίνεται ότι οι φυσικές πηγές και αποθέματα του πλανήτη θα «μας τελειώσουν» πολύ σύντομα.
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αυξανόμενη αστικοποίηση, καθώς το 2050 το 80% του πληθυσμού θα κατοικεί σε πόλεις ενώ έμφαση δίνεται και στις ταξικές διαφορές, με το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών να αυξάνεται επικίνδυνα, κάτι που επηρεάζει και το περιβάλλον.
«Ζούμε σαν να έχουμε στη διάθεση μας έναν έξτρα πλανήτη. Χρησιμοποιούμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από αυτούς που μπορεί να παράγει η Γη και αν δεν αλλάξουμε τροχιά το 2030 θα χρειαζόμαστε περισσότερους από δυο πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», δηλώνει ο Διευθυντής του WWF International Τζιμ Λήπ.
Ποια είναι η λύση; «Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με ευημερία που θα προσφέρει φαγητό, νερό και ενέργεια για τα εννέα ίσως και 10 δισεκατομμυρίων κατοίκων που θα ζουν στον πλανήτη το 2050. Οι λύσεις βρίσκονται σε τομείς όπως η μείωση των απορριμμάτων, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων και η χρήση καθαρών πηγών ενέργειας» τονίζει ο κ. Ληπ. 

πηγη: atheatignosi

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ WWF ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ....ΧΑΛΚΟΥ.

ΠΑΛΟΥΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.