ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μεξικό: Ομαδική εκτέλεση 13 ατόμων σε κλινική αποτοξίνωσης

Ο παραλογισμός του πολέμου των ναρκωτικών καλά κρατεί στο Μεξικό το ίδιο και οι νεκροί. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως ο πόλεμος κατά των καρτέλ δείχνει να είναι νικηφόρος, οι βαρόνοι των ναρκωτικών φαίνεται πως "εγκαινιάζουν" νέα τακτική όπου τώρα προσπαθούν να κτυπήσουν κέντρα αποθεραπείας από τα ναρκωτικά.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό ανακοινώθηκε εχθές από τη μεξικανική Αστυνομία και αφορά την εκτέλεση 13 ατόμων από άγνωστους οπλοφόρους. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πολύπαθη πόλη και προπύργιο των καρτέλ ναρκωτικών Tijuana όταν ένοπλη ομάδα αποτελούμενη από 2 έως 4 άτομα εισέβαλλε την Κυριακή το Βράδυ σε κλινική αποτοξίνωσης και αφού συγκέντρωσε τουλάχιστον 13 άτομα από 19 έως 56 ετών στη συνέχεια τα εκτέλεσε, εν ψυχρώ. Δεν έγινε γνωστό πως οι ένοπλοι κατάφεραν να προσεγγίσουν την κλινική αλλά και να εισέλθουν μέσα, καθώς στην είσοδό της υπήρχε μια μεγάλη σιδερένια πόρτα και η περιοχή που βρίσκεται είναι μια εργατική συνοικία.


Ένας επιζών της επίθεσης αφηγείται: «Στεκόμουν πίσω και όταν άκουσα όλοι κάτω στο πάτωμα, στην αρχή νόμιζα πως ήταν ή αστυνομία. Κρύφτηκα κάτω από το κρεβάτι και έμεινα εκεί». Ο Hernandez Esparza ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της κλινικής δήλωσε πως κρύφτηκε σε ένα διπλανό δωμάτιο μαζί με άλλους 9 επισκέπτες της κλινικής μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί οι οποίοι κράτησαν σχεδόν δύο λεπτά. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι ένα από τα 175 κέντρα αποθεραπείας για ναρκωτικά που βρίσκονται στην Tijuana, και σε αυτό νοσηλεύονταν περί τα 40 άτομα. Τον περασμένο Ιούνιο σε άλλο κέντρο θεραπείας στην πόλη Chihuahua σε παρόμοια επίθεση είχαν σκοτωθεί 19 άτομα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.