ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις για ασκήσεις στην Ανδραβίδα - Φέρνουν και AH-64D Apache!


Μεγάλες ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την τουρκική Αεροπορία στο FIR Aθηνών ξεκινούν από μεθαύριο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, με τους Ισραηλινούς να "προσγειώνονται" στην Ανδραβίδα για συνάσκηση με την Πολεμική Αεροπορία (10-14/10) σε σενάρια έρευνας-διάσωσης μάχης με την συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων. Το ιδιαίτερα αντυπωσιακό στοιχείο της άσκησης, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, θα είναι η συμμετοχή ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache, αλλά και ελληνικών "A". Θα είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά Apache θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις με ελληνικές δυνάμεις.



Συνολικά στην άσκηση οι Ισραηλινοί φέρνουν 4 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache (το ένα εφεδρικό) και 4 UH-60 (το ένα εφεδρικό). Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν 2 Apache, δύο Super Puma AS-332 και δύο μαχητικά (F-16 ή F-4). H άσκηση θα διεξαχθεί σε διαδοχικές φάσεις στης εξής περιοχές: Κρήτη, Κύθηρα, Καλαμάτα, Ανδραβίδα.


Η ισραηλινή Αεροπορία θα εκτελέσει σε διαδοχικές φάσεις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων.


Σχετική ΝΟΤΑΜ (Α1824/10) εξέδωσε η ΥΠΑ. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60). Θεωρείται πιθανό στην ισραηλινή άσκηση να μετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.


Οι πρώτοι ανεφιδιασμοί θα περιλαμβάνουν τα ισραηλινά ελικόπτερα που θα μεταβούν στην Ανδραβίδα για τις συνασκήσεις έρευνας-διάσωσης μάχης (CSAR) με την Πολεμική Αεροπορία.
Τουλάχιστον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο σκέλος μετάβασης τα ισραηλινά ελικόπτερα θα ανεφοδιαστούν από αεροσκάφη ΚC-130.


Τα τουρκικά KC-135 θα ανεφοδιάσουν μεταξύ Ρόδου και Κύπρου περί τα είκοσι τουρκικά μαχητικά F-16 την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε και σχετικό ΝΟΤΑΜ (Α1717/10) από την ΥΠΑ. Το σενάριο της τουρκικής άσκησης προβλέπει διπλό ανεφοδιασμό των τουρκικών μαχητικών και συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.