ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Θα τους χορέψει ζεϊμπέκικο ο Άκης; Προειδοποίηση σε Γ.Παπανδρέου

Image        
Υπονοούμενα για ευθύνες του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων Type 214, αφήνει να εννοηθούν ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στο ΒΗΜΑ. Παραδέχεται ότι υπήρξαν παράνομες προμήθεις: “Είναι φανερό ότι η υπόθεση “μπάζει νερά”, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος” αλλά “Ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ είναι αποφασιστικός ,όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα".

Γιατι θέτει θέμα ΚΥΣΕΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Όχι μόνο ως τακτική διάχυσης της ευθύνης, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η έγκριση της σύμβασης τον Μάϊο του 1999 έγινε από το ΚΥΣΕΑ που στην σύνθεσή του είχε και τον νυν πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τότε ήταν υπυργός Εξωτερικών.
"Επί της θητείας μου υπεγράφη μία ισχυρή σύμβαση ,με την οποία το ΠΝ απέκτησε το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο συμβατικού τύπου υποβρύχιο παγκοσμίως,διασφαλίζοντας για τα επόμενα χρόνια στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται για αγορά,αλλά για σύμβαση συμπαραγωγής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τη γερμανική εταιρεία”.
Επίσης ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει : 
•Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και άρα και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. “Ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ είναι αποφασιστικός ,όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα. Σε τέσσερις συνεδριάσεις του την περίοδο 1998-1999 ασχολήθηκε (σ.σ το ΚΥΣΕΑ) και αποφάσισε την προώθηση του προγράμματος των υποβρυχίων μέχρι και τη σύμβαση”, λέει επί λέξη ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
•Τον Γιάννο Παπαντωνίου,λέγοντας “αποχώρησα από το ΥΠΕΘΑ τον Οκτώβριο του 2001,δεν έχω πλήρη γνώση των δεδομένων για την περίοδο μετά τη δική μου θητεία”.
*Τους υπουργούς Άμυνας της ΝΔ που “προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα”.
•Τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι “τα ΄χουν βρει”,υποστηρίζοντας ότι “όταν θέλεις να διερευνήσεις πραγματικά τι συνέβη σε μία τέτοια υπόθεση…δεν μπορείς να την χωρίζεις σε μέρη και τμήματα. Λογικά τότε θα σε κατηγορήσουν ότι στόχος σου δεν είναι η αποκάλυψη όλης της αλήθειας ,αλλά μιας “βολικής αλήθειας” που θα εξυπηρετεί αρκετούς”, είπε υποστηρίζοντας ότι η προανακριτική επιλεκτικά έχει διαχωρίσει να ασχοληθεί μόνο με την περίοδο της δικής του υπουργίας.
O Άκης Τσοχατζόπουλος ούτε εύκολο θύμα θα είναι, ούτε θα οδεύσει στην γκιλοτίνα ως πρόβατο επί σφαγή. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ μαζί, από το 1970-2004. είναι η "ψυχή" και η "καρδιά" του κυβερνητικού χώρου. Αυτά που γνωρίζει για το ΠΑΣΟΚ και το όργιο λεηλασίας του ελληνικού κράτους, αρκούν όχι απλώς για να ανατρέψουν τη νυν κυβέρνηση, αλλά και να αλλάξουν την νεότερη πολιτική ιστορία, τουλάχιστον όπως γράφηκε από την μεταπολίτευση και μετά.
Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξουν αποδείξεις που να μπορούν να τον οδηγήσουν στην φυλακή (αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος του Μαξίμου: Να πάει έστω ένας πολιτικός φυλακή για να υπάρξει εκτόνωση της λαϊκής οργής), είναι βέβαιο ότι κρατάει αποδείξεις για να πάνε πολλοί πρώην σύντροφοί του στον Κορυδαλλό...
Σήμερα έριξε μια απλή προειδοποιητική βολή. Στην φωτό που δημοσιεύουμε, ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κτυπάει παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο που χορεύει ο Άκης. "Ο καλύτερος υπουργός Εθνικής Άμυνας που πέρασε από το ΥΠΕΘΑ μετά το 1974" για τους περισσότερους Έλληνες αξιωματικούς...

πηγη: defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.