ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Έκκληση σωτηρίας από τους μοναχούς των Ιεροσολύμων


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Εφιαλτική ζωή περνούν οι μοναχοί στα μοναστήρια των Ιεροσολύμων.

Επιτήδειοι τους κακοποιούν και τους ληστεύουν ανενόχλητα, αφού κανείς ως τώρα δεν ακούει τις εκκλήσεις τους για βοήθεια…

Τα ελληνορθόδοξα μοναστήρια που βρίσκονται στους Αγίους τόπους, μπαίνουν αρκετά συχνά στο μάτι κακοποιών λόγω των ερημικών τοποθεσιών που βρίσκονται αλλά και της αδιαφορίας των αρχών της περιοχής, είτε αυτή ανήκει στο Ισραήλ, είτε στην Παλαιστινιακή ηγεσία.

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι, ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία δεν φαίνεται να δίνουν σημασία στην απεγνωσμένη φωνή των ελλήνων μοναχών που ζητούν βοήθεια και προστασία.

Οι μοναχοί που είναι οι φύλακες των Άγιων Προσκυνημάτων που ανήκουν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, είναι αυτοί που υψώνουν την ελληνική σημαία και διατηρούν με την παρουσία τους την ελληνικότητα των μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας μοναστηριών.

Το γεγονός αυτό όμως αφήνει αδιάφορο από ότι φαίνεται το ελληνικό κράτος, το οποίο θα μπορούσε μέσω του τμήματος των Πατριαρχείων του αρμόδιου υπουργείου, να παρέμβει στις εκεί αρχές και να ζητήσει την προστασία των ελλήνων μοναχών. Όχι μόνο δεν το έχει κάνει, αλλά αδιαφορεί για το πρόβλημα σαν να μην νοιάζεται ούτε για την προσφορά της ελληνικής παρουσίας εκεί αλλά ούτε και για την ανθρώπινη ζωή.

Μετά από την έρευνα που κάναμε, αναφέρουμε δύο από τα μοναστήρια που συχνά πυκνά πέφτουν στα χέρια κακοποιών ληστών. Το ένα είναι το μοναστήρι των Πειρασμών στο Σαραντάριο όρος που βρίσκεται έξω από την Ιεριχώ.

Ο ηγούμενος του μοναστηριού Γεράσιμος, μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει πέσει θύμα ληστών τουλάχιστον 5 φορές. Ο 75χρονος μοναχός που ζει μόνος του εκεί 25 χρόνια, πριν από λίγες μέρες έμεινε με δεμένο το στόμα και τα χέρια για ένα ολόκληρο 24ωρο, ενώ πριν, οι ληστές του είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό απειλώντας να τον σφάξουν αν δεν τους έλεγε που βρίσκονται τα κλειδιά της εκκλησίας για να μπουν και να πάρουν εικόνες και όποια αντικείμενα πολύτιμης αξίας θα έβρισκαν.


        

Ο ίδιος τηλεφωνεί στις αρμόδιες αρχές αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία αφού και η δική μας κυβέρνηση δεν ασκεί καμία πίεση για προστασία των ελλήνων πολιτών όπως οφείλει να κάνει.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το γυναικείο μοναστήρι Μάρθας και Μαρίας που βρίσκεται στη Βηθανία, λίγο έξω από τα Ιεροσόλυμα.

Οι μοναχές μάλιστα αναγκάζονται να προστατεύουν μόνες τους τον εαυτό τους βάζοντας αγκάθινα συρματοπλέγματα γύρω από την μάντρα, αφού οι κακοποιοί σκαρφαλώνουν τις νύχτες για να μπουν στο μοναστήρι. Αμέτρητες φορές έχουν ζητήσει βοήθεια από τις αρχές και το Πατριαρχείο αλλά ως τώρα κανείς δεν έχει απαιτήσει την ασφάλεια των μοναχών από το κράτος του Ισραήλ ή την Παλαιστινιακή ηγεσία. Έτσι, οι άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να προστατεύουν τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα γίνονται θύματα των φανατικών μουσουλμάνων, των αδίστακτων κακοποιών, ενώ πολλοί μοναχοί στο παρελθόν έχασαν ακόμη και τη ζωή τους…

       

πηγη: newsbomb.gr

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.