ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Βόμβα Άκη:"Κάποιοι πήραν μίζες για τα υποβρύχια-Δεν αποφάσιζα μόνος μου.Υπήρχε ΚΥΣΕΑ"!

    “Είναι φανερό ότι η υπόθεση “μπάζει νερά”, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος”.Τάδε έφη Άκης Τσοχατζόπουλος,πρώην ΥΕΘΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων!

Τη θέση αυτή εξέφρασε μιλώντας στο ΒΗΜΑ,διευκρινίζοντας ότι σ΄ ότι τον αφορά είναι υπερήφανος γιατί “επί της θητείας μου υπεγράφη μία ισχυρή σύμβαση ,με την οποία το ΠΝ απέκτησε το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο συμβατικού τύπου υποβρύχιο παγκοσμίως,διασφαλίζοντας για τα επόμενα χρόνια στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται για αγορά,αλλά για σύμβαση συμπαραγωγής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τη γερμανική εταιρεία”.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος,αφήνει να εννοηθεί ότι τις όποιες αποφάσεις δεν τις έλαβε μόνος του και ρίχνει “καρφιά” για:

•Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και άρα και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. “Ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ είναι αποφασιστικός ,όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα. Σε τέσσερις συνεδριάσεις του την περίοδο 1998-1999 ασχολήθηκε (σ.σ το ΚΥΣΕΑ) και αποφάσισε την προώθηση του προγράμματος των υποβρυχίων μέχρι και τη σύμβαση”, λέει επί λέξη ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

•Τον Γιάννο Παπαντωνίου,λέγοντας “αποχώρησα από το ΥΠΕΘΑ τον Οκτώβριο του 2001,δεν έχω πλήρη γνώση των δεδομένων για την περίοδο μετά τη δική μου θητεία”.

ους υπουργούς Άμυνας της ΝΔ που “προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα”.

Τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι “τα ΄χουν βρει”,υποστηρίζοντας ότι “όταν θέλεις να διερευνήσεις πραγματικά τι συνέβη σε μία τέτοια υπόθεση…δεν μπορείς να την χωρίζεις σε μέρη και τμήματα…Λογικά τότε θα σε κατηγορήσουν ότι στόχος σου δεν είναι η αποκάλυψη όλης της αλήθειας ,αλλά μιας “βολικής αλήθειας” που θα εξυπηρετεί αρκετούς”

πηγη: onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.