ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ελεύθεροι οι 15 ακτιβιστές του «Dignite»

         Ελεύθεροι θα αφεθούν εντός της ημέρας και οι 15 ακτιβιστές του γαλλικού πλοίου «Dignite (Αξιοπρέπεια) -Al Karama» το οποίο επιδίωκε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εσωτερικών Σαμπίν Χαντάντ, ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το Associated Press, ότι οι επιβάτες του πλοίου θα επιστρέψουν σήμερα στις πατρίδες τους και πως ήδη ένας από αυτούς έχει ήδη εγκαταλείψει το Ισραήλ.
Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επέβαιναν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και ένας Έλληνας ακτιβιστής, η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.
Χθες ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, στο γαλλικό πλοίο εμποδίζοντας την προσέγγισή του στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας και το οδήγησαν στο λιμάνι Αζντότ.
Το Ισραήλ εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας καθώς όπως υποστηρίζει με αυτό τον τρόπο εμποδίζει το λαθρεμπόριο όπλων προς τη Χαμάς.

πηγη http://troktiko.eu/?p=122769


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.