ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

1680375          - Απορρίφθηκε στη Γερουσία ακόμη ένα νομοσχέδιο για το χρέος
- Το αδιέξοδο συνεχίζεται στις ΗΠΑ που στις 2 Αυγούστου δεν θα έχουν χρήματα να για μισθούς και συντάξεις
- Οι οίκοι αξιολόγησης απειλούν με υποβαθμίσεις
Καταψηφίστηκε από τη Γερουσία νομοσχέδιο του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ένα 24ωρο μετά την καταψήφιση και του σχεδίου των Δημοκρατικών για το δημόσιο χρέος για το πρόβλημα του εξωτερικού δανεισμού και του χρέους των ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ αναμένεται τώρα να προωθήσει μια διαφορετική προσέγγιση ελπίζοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αποσπάσει ικανό αριθμό ψήφων για να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου πριν από την λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου.
Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα. Οι ΗΠΑ παλεύουν να αποφύγουν την πρώτη στάση πληρωμών στην ιστορία τους καθώς έχουν χρέος πάνω από 1.4 τρισεκατομμύρια δολάρια με "ταβάνι" για τον εξωτερικό δανεισμό που ήδη έχει ξεπεραστεί.
Τα αποθέματα σε ρευστό φτάνουν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους ως τις 2 Αυγούστου, μετά θα αναγκαστούν - αν δεν έχει βρεθεί λύση- να κάνουν στάση πληρωμών.
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει για υποβάθμιση. Ωστόσο ο Moody's ανέφερε χθες ότι έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες άλλη μια ευκαιρία να διατηρηθούν στη βαθμίδα AAA.
"Η πρόβλεψή μας παραμένει ότι το Κράτος θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος του εν καιρώ και ότι η εξέταση στην οποία προβήκαμε όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης της βαθμίδας (αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ) είναι πιο πιθανό να αποβεί στην επιβεβαίωση της βαθμίδας AAA από ό,τι το αντίθετο", ανέφερε ο οίκος.

πηγη newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.