ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ...ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ!

           Στην επισήμανση ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το δημόσιο χρέος κατά 26,1 δισεκατομμύρια ευρώ – ήτοι κατά 12% του ΑΕΠ – προέβη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δικαιώθηκε η στρατηγική που ακολούθησε σε διάφορα στάδια η Ελλάδα, ξεκινώντας από την αποφυγή της χρεοκοπίας και φτάνοντας σήμερα σε ένα βιώσιμο χρέος, στην πλήρη διασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας έως το 2020 καθώς και στην ελάφρυνση του βάρους για κάθε ελληνική οικογένεια.

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας», είπε, επισημαίνοντας τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με τη συμφωνία:

-Διπλασιάζεται στα 40 χρόνια ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής του χρέους.

 
-Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης πέφτει κάτω από 5%.


- Δίνεται η δυνατότητα επαναγοράς δημόσιου χρέους από τον EFSF.


- Με την ανταλλαγή ομολόγων με νέα 30ετούς διάρκειας που φέρουν την εγγύηση του EFSF, μειώνεται κατά 26 δισ. το χρέος της Ελλάδας.


-Διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


- Έως το 2016, ελαφραίνεται κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμανε πως δημιουργούνται οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στο μέλλον.

«Αντίθετα, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, θα μπορέσουμε να πετύχουμε ελάφρυνση των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ!

Μας παρουσιάζουν ως...επιτυχία ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Και βέβαια,δεν μας λένε πως το "χρέος που μειώθηκε" δεν θα έχει άμεσα ανταποδοτικά οφέλη στις θυσίες του λαού,αφού σημασία έχει να "διασφαλίζεται η ρευστότητα των τραπεζών"!

Επίσης,το επιτόκιο δανεισμού παραμένει ιδιαίτερα υψηλό,άσχετα αν δεν το τονίζουν αυτό όσοι θριαμβολογούν:Με 5% είναι ΑΔΥΝΑΤΟ για τη χώρα μας να ξεπληρώσει,έστω τα τοκοχρεωλύσια!

Εννοείται πως κανείς δεν εμπιστεύεται τον Γιωργάκη ότι "δεν θα πάρει νέα μέτρα",αφού είναι μία υπόσχεση που έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν,χωρίς φυσικά να την τηρήσει!


Ξαναλέμε:Η μόνη λύση είναι ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,φορολόγηση των τραπεζών,επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα ρίξει επιτέλους φως στο τι έγιναν τα δανεικά τόσα χρόνια και αν χρειαστεί,επιστροφή στην δραχμή με "ενέσεις" ανάπτυξης!


Όλα τα υπόλοιπα και ιδιαίτερα η επιμήκυνση...της επιμήκυνσης,απλά διαιωνίζουν το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν!


Ξεχάσαμε:Επειδή έχει παραγίνει το κακό με την παραπληροφόρηση των μιντιακών παπαγάλων,μιας και όπως λένε η συγκεκριμένη συμφωνία είναι "θετική",ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!


Αρκετά με την ασυλία τους που παρέχεται ΚΑΙ από τους πολιτικούς!


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ  ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.
ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ.

ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.