ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

babel-1-nai


 Σαρκοζί: απαράδεκτοι οι όροι των Βρετανών
- 17+6 "πρόθυμοι" συμφώνησαν, σε περιπέτειες το ευρώ
- Ούτε ... κουβέντα από την ελληνική πλευρά, καμία αντίδραση ως τώρα
- "Τελεσίγραφο" στις αδύναμες χώρες να πουν "ναι" θέλουν δεν θέλουν
Επί δέκα ώρες συζητούσαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην καταφέρουν τελικά να πάρουν μια απόφαση που θα δώσει απάντηση στην κρίση χρέους αλλά και στις αγορές που περιμένουν στη γωνία. Στόχος των συνομιλιών είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο των «27», με αλλαγή των Συνθηκών, προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε "συμφωνία 17 χωρών" της ευρωζώνης, αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία και όσες ακόμη χώρες το επιθυμούν.
Οι αλλαγές των συνθηκών ωστόσο έπεσαν στον τοίχο που έστησε το Λονδίνο. Το όχι των Βρετανών ουσιαστικά οδήγησε σε ναυάγιο.
Η απάντηση από τη Γερμανία ήταν ... “οκ, θα πάμε μόνοι μας οι 17” και έτσι επί της ουσίας μιλάμε για την πρώτη σοβαρή διάσταση μπροστά στην κρίση που θα έχει άγνωστα αποτελέσματα, σίγουρα όχι προς το καλύτερο...
Όπως είπε μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί, εκτός των Βρετανών Ουγγαρία, Τσεχία και Σουηδία θα περάσουν τη συμφωνία από τα Κοινοβούλια τους, οι υπόλοιποι 23 φαίνεται πως είπαν το “ναι”

πηγη:liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.