ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ....ΚΡΥΒΟΥΝ!!! ΒΙΝΤΕΟ




Η ιστορία των Sex Toys: Πικάντικη φαντασία στο πέρασμα των αιώνων (Video+Photo Gallery)   
Οι περισσότεροι νομίζουν πως η ύπαρξη των Sex Shops και των Sex Toys γενικότερα, είναι μια μόδα των τελευταίων δεκαετιών και ένα ακόμα στοιχείο της καταναλωτικής εποχής που εκμεταλλεύεται τα πάντα δημιουργώντας "βιομηχανίες" σε κάθε κατηγορία με σκοπό το κέρδος.
Η εμπορευματοποίηση του σεξ μπορεί να είναι γεγονός και μάλιστα το ίδιο το σεξ ως προϊόν να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο "εμπλουτισμός" της σεξουαλικής ζωής με βοηθήματα και "παιχνίδια" έχει ξεκινήσει αιώνες πριν...  
Οι πρώτοι δονητές
Οι πρώτοι δονητές κατασκευάστηκαν για ιατρικούς λόγους. Κατά τη Βικτοριανή εποχή, οι γιατροί στην Μεγάλη Βρετανία, σε πολλές περιπτώσεις "υστερίας" των γυναικών, χρησιμοποιούσαν το περιβόητο "πυελικό μασάζ" για να προκαλέσουν οργασμό ως θεραπεία!
Ένα από τους πρώτους δονητές που κατασκευάστηκε ονομαζόταν «Tremoussoir» και εφευρέθηκε στη Γαλλία το 1734. Στη συνέχεια, το 1869, κατασκευάστηκε ο πρώτος ατμοκίνητος δονητής, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων έδινα και έπαιρναν. Το 1902, η αμερικανική εταιρεία Hamilton Beach παρουσίασε τον πρώτο ηλεκτρικό δονητή διαθέσιμο για λιανική πώληση και προσωπική χρήση πέραν της ιατρικής, καθιστώντας το δονητή την πέμπτη οικιακή συσκευή που ηλεκτροδοτείται, μετά τη ραπτομηχανή, τον ανεμιστήρα, το βραστήρα τσαγιού και την τοστιέρα, όλα αυτά μάλιστα μια δεκαετία πριν την ηλεκτρική σκούπα και το ηλεκτρικό σίδερο!
Οι δονητές για οικιακή χρήση έγιναν εξαιρετικά δημοφιλής, είχαν έντονη διαφημιστική προβολή σε περιοδικά της εποχής, ενώ έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί στο γυναικείο κοινό. Τη δεκαετία του 1920, οι δονητές λόγω της εμφάνιση τους στην πορνογραφία, ταυτοποίηθηκαν με κάτι "πονηρό" και έτσι η διαφημιστική τους προβολή σταμάτησε οριστικά. Αυτό όμως που δε σταμάτησε ποτέ, μέχρι και σήμερα, είναι η "αδυναμία" των γυναικών, των ανδρών και των ζευγαριών γενικότερα στους δονητές, αλλά και σε δεκάδες ακόμα σεξουαλικά "παιχνίδια". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έρευνα του Journal of Sexual Medicine το 2009, δείχνει ότι περίπου το 53 % των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίες 18 έως 60 έχουν χρησιμοποιήσει έναν δονητή!


Στις μέρες μας, όπως είναι φυσικό, οι δονητές πλέον είναι αναρίθμητοι...Τύποι, χρήσεις, μεγέθη, μια τεράστια ποικιλία, περιμένει τους ενδιαφερόμενους...

Sex Museum, New York City, USA


Σε αρκετές χώρες παγκοσμίως λειτούργουν μουσεία του σεξ. Στη Νέα Υόρκη, στο Άμστερνταμ, στην Πράγα, στο Παρίσι, στη Γερμανία και σε πολλές ακόμα λειτουργούν επί σειρά ετών μουσεία του σεξ. Σπάνια αντικείμενα ιστορικής σημασίας, μια συναρπαστική εξιστόρηση του έρωτα και των ανθρώπινων σχέσεων στο πέρασμα των αιώνων, "πρωτόγονες" μηχανές του σεξ, κειμήλια από άλλες εποχές, έργα τέχνης, επώνυμες φιγούρες και πολλά άλλα κοσμούν τις αίθουσες των μουσείων του σεξ και συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος επισκεπτών. Εκεί τα ταμπού υποχωρούν μπροστά στην αξία της τέχνης και της ιστορίας. Το κοινό είναι απενεχοποιημένο. Κανείς δε νιώθει άβολα, κανείς δε σκέπτεται πονηρά...Περισσότερα για τα μουσεία του σεξ σε όλον τον κόσμο μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πάρτε μια γεύση από το Musee de l’Erotisme στο Παρίσι, στο παρακάτω βίντεο:


Κλείνοντας το αφιέρωμα στα Sex Toys και την ιστορία τους, σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από μουσεία του Sex:
Amsterdam Sex Museum







Prague Sex Machines Museum

                     
  



ΚΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΕΚΘΕΜΑΤΑ?

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ???

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε???

ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ.....ΒΑΡΒΑΡΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.