ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Γιατί η Apple θέλει να κάνει κατάληψη στον καρπό μας;


apple-watch-764x573

Μια κίνηση που σηματοδοτεί την πανηγυρική της είσοδο στην κατηγορία των φορετών (wearable gadgets), που εδώ και δύο χρόνια στέφεται από συνεχείς αποτυχίες, με τις συσκευές άλλων κατασκευαστών να στοιβάζονται σε συρτάρια και αγγελίες στο eBay, όπου απογοητευμένοι χρήστες τα ξεφορτώνονται όσο-όσο. Με το θα μπορούμε να κάνουμε θαυμαστά πράγματα, διατείνεται ο πρόεδρος της Apple. Θα μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα του γκαράζ (όσοι διαθέτουμε «έξυπνες» πόρτες γκαράζ), να μεταδώσουμε τον παλμό της καρδιάς μας σε κάποιον άλλο χρήστη εξ αποστάσεως, να καλέσουμε ταξί μέσω της Uber ή του Taxibeat και να καταδυθούμε στην τσουλήθρα του Instagram. Και, φυσικά, να διαβάσουμε ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, e-mails, SMS κ.λπ. Με άλλα λόγια, ό,τι μπορούμε να κάνουμε και με οποιοδήποτε smartphone βρίσκεται στην τσέπη μας, λίγο ως πολύ. Αυτό που απέκρυψε επιμελώς το επιτελείο της Apple ήταν ότι το Apple Watch έχει σοβαρές πιθανότητες να καταργήσει τη χρήση του iPhone για το οποίο εκατομμύρια κόσμου έσπευσε να ξοδέψει πολλές εκατοντάδες ευρώ για να το αποκτήσει. Αναλυτές που είχαν ήδη μια πρώτη hands on επαφή με την καλοσχεδιασμένη συσκευή με τα πολλά πρόσωπα θεωρούν ότι το Apple Watch αποτελεί ένα ελκυστικό συνονθύλευμα εξαιρετικών ιδεών, χωρίς όμως μια κεντρική ιδέα που να δίνει στους καταναλωτές έναν καλό λόγο για τον οποίο να ξοδέψουν μερικές εκατοντάδες (ή χιλιάδες, για τη χρυσή εκδοχή του) ευρώ για να το αποκτήσουν. Αυτό το οποίο απέκρυψε επιμελώς το επιτελείο της Apple που παρουσίασε το smartwatch της εταιρείας ήταν ότι το Apple Watch έχει σοβαρές πιθανότητες να καταργήσει τη χρήση του άλλου gadget, το οποίο μετέτρεψε σε φετίχ τα τελευταία χρόνια και το έκανε αντικείμενο πόθου για εκατομμύρια κόσμου που έσπευσε να ξοδέψει πολλές εκατοντάδες ευρώ για να το αποκτήσει, του iPhone. Σύμφωνα με άρθρο του «TechCrunch», οι εργαζόμενοι της Apple που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συσκευή πριν κυκλοφορήσει δήλωσαν ότι το Apple Watch τους απέτρεπε όλο και πιο συχνά από το να χρησιμοποιούν το iPhone που είχαν στην τσέπη τους. Ο συγγραφέας του άρθρου φανταζόταν ένα σενάριο σύμφωνα με οποίο το Apple Watch βοηθάει τον κόσμο να μην απορροφάται από την οθόνη του κινητού του, όντας περισσότερο σε επαφή με ό,τι συμβαίνει γύρω του. Κι εδώ έρχεται το παράδοξο. Χρειαζόμαστε άλλη μια (ομολογουμένως ελκυστικά σχεδιασμένη) συσκευή για να μας αποσπά την προσοχή από τον «βασιλιά των gadgets» −όπως έχει μετατραπεί−, το smartphone, και δη το iPhone; Μήπως γινόμαστε όλο και πιο καλωδιωμένοι στην προσπάθειά μας να απαγκιστρωθούμε από τις συσκευές μας; Εσείς θα βάζατε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη; Ερωτήματα που θα απαντηθούν όταν βγουν στην επιφάνεια τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων και, ενδεχομένως, οι πρώτες αγγελίες στο eBay.
lifo.gr
To σημαντικότερο βέβαια είναι η εκπαίδευση του καταναλωτή, στο να χρησιμοποιεί μια συσκευή, ως επέκταση του σωματός του. Στο επόμενο στάδιο, όπως επανηλειμμένα έχει επισημανθεί από το prisonplanet.gr, o καταναλωτής θα είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο σώμα τη συσκευή, η οποία θα του επιτρέπει να εκτελεί τις εργασίες που έχει συνηθίσει και μάλιστα με ικανοποίηση, εφ' όσον δε θα χρειάζεται να αποχωρίζεται στιγμή το αγαπημένο του gadget.
Έτσι συνηθίζουμε σιγά-σιγά στην πρόοδο της τεχνολογίας, που σε λίγο θα τη φέρουμε πάνω μας, ως χάραγμα και δε θα μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτήν, αφού όλες οι συναλλαγές μας θα γίνονται μέσω αυτής και η υπαρξή μας θα αναγνωρίζεται μόνο από αυτήν.
Αποκάλυψη Ιωάννου Κεφ. 13
16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν,
17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´.

πηγη:Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.