ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ


Good vs evil   strugle by Don Pancho

Λένε πως σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αρχίζουν να στρέφονται ο ένας προς τον άλλον για βοήθεια και υποστήριξη. Πως αρχίζουν να δημιουργούνται ομάδες ενεργών πολιτών και εθελοντών, οι οποίες ευαισθητοποιούνται και προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια όπου υπάρχουν ανάγκες.
Έχουμε αρκετά παραδείγματα ομάδων που δημιουργήθηκαν μέσα από συνθήκες καλών κι αγαθών κινήτρων προσφοράς. Πόσες όμως από αυτές καταφέρνουν να υπάρξουν βασιζόμενες μόνο στις αγνές προθέσεις των μελών τους;
Πόσες μπορούν να προσφέρουν χωρίς χρήματα; Πόσοι αντέχουν την ψυχολογική πίεση, τις παραπάνω ώρες εθελοντικής εργασίας, τις επιθέσεις όλων των άλλων, που από συμφέρον ή απλά από κακία εποφθαλμιούν το καλό έργο που μπορεί να προκύψει από μια τέτοια προσπάθεια και τελικά το πολεμούν ώστε να το κάνουν να πάψει να υπάρχει;
Στο prisonplanet.gr πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην ύπαρξη του προαιώνιου εχθρού του ανθρώπου, που μας μισεί συνέχεια κι αδιάλλειπτα. Στην ύπαρξη των διαβόλων και των υπηρετών του δαιμόνων, που σκοπός της ύπαρξής τους είναι να μας μισούν και να μας πολεμούν συνεχώς, ώστε στο τέλος νικημένοι εμείς οι άνθρωποι να καταλήγουμε δέσμιοι στην δική τους κόλαση και να χάνουμε τη φωτεινή πατρίδα. Στόχος τους να κερδίσουν όσες περισσότερες ψυχές μπορούν.
Πολλές φορές στο prisonplanet.gr έχουμε αναφερθεί στο σύνθημα του διαβόλου: «Αφήστε τους να οργανωθούν κι ύστερα αναλαμβάνουμε εμείς.»
Έτσι σε κάθε προσπάθεια που αρχίζει με τις καλύτερες των προθέσεων, σε κάθε ομάδα, που με ενθουσιασμό κι αγάπη θα αρχίσει να προσφέρει στον συνάνθρωπο ή στην πόλη που ζει, μετά από λίγο αναλαμβάνει τη δράση του το δαιμονικό σύστημα.
Το σύστημα αυτό του Αρχαίου εχθρού γνωρίζει πολύ καλά όλα τα αδύνατα σημεία του καθενός μας και μας χτυπά αλύπητα.
Οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα βάλουμε στο μυαλό μας, αυτοί μπορούν να μας το επιβάλλουν με πανουργία κι ακόμα παραπάνω, με τρόπους που εμείς δε φανταζόμαστε.
Σύντομα οι έριδες αρχίζουν ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Στην αρχή ως απλές διαφωνίες και σιγά σιγά ως πλήγματα ενάντια στον εγωισμό του καθενός. Αργά και συστηματικά, διαφωνία στη διαφωνία και κουβέντα στην κουβέντα υποκύπτουν όλοι στον αόρατο πόλεμο και γίνονται εχθροί. Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι άλλος είναι ο εχθρός. Διότι αφού δεν τον βλέπουν θεωρούν ότι δεν υπάρχει.
Όμως ξεκάθαρα ο Χριστός μας μίλησε για την ύπαρξη του εχθρού.
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕΦ.17
14 Καὶ ἐλθόντων αὐτῶν πρὸς τὸν ὄχλον προσῆλθεν αὐτῷ ἄνθρωπος γονυπετῶν αὐτὸν καὶ λέγων·
15 Κύριε, ἐλέησόν μου τὸν υἱόν, ὅτι σεληνιάζεται καὶ κακῶς πάσχει· πολλάκις γὰρ πίπτει εἰς τὸ πῦρ καὶ πολλάκις εἰς τὸ ὕδωρ.
16 καὶ προσήνεγκα αὐτὸν τοῖς μαθηταῖς σου, καὶ οὐκ ἠδυνήθησαν αὐτὸν θεραπεῦσαι.
17 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν· ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν; φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε.
18 καὶ ἐπετίμησεν αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς, καὶ ἐξῆλθεν ἀπ᾿ αὐτοῦ τὸ δαιμόνιον καὶ ἐθεραπεύθη ὁ παῖς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης.
19 Τότε προσελθόντες οἱ μαθηταὶ τῷ ᾿Ιησοῦ κατ᾿ ἰδίαν εἶπον· διατί ἡμεῖς οὐκ ἠδυνήθημεν ἐκβαλεῖν αὐτό;
20 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· διὰ τὴν ἀπιστίαν ὑμῶν. ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως, ἐρεῖτε τῷ ὄρει τούτῳ, μετάβηθι ἐντεῦθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται, καὶ οὐδὲν ἀδυνατήσει ὑμῖν.
21 τοῦτο δὲ τὸ γένος οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ.
Μας είπε πως υπάρχει ο εχθρός και μας έδωσε και τον τρόπο για να τον διώχνουμε μακριά. Με προσευχή και νηστεία. Να του ζητάμε να μας δίνει δύναμη και να μην υιοθετούμε τις ψεύτικες ανάγκες που μας πλασάρει ο ψεύτικος κόσμος γύρω μας.
Εμείς παραδομένοι στον μοντέρνο τρόπο ζωής όχι μόνο δεν ακολουθούμε τα λόγια και τις υποδείξεις του Χριστού μας, αλλά κι αυτούς τους ελάχιστους συνανθρώπους μας, που μπορεί να μας πουν δυο κουβέντες για τον αόρατο πόλεμο, που μπορεί να μας συμβουλέψουν ότι δεν πρέπει να μαλώνουμε μεταξύ μας, αλλά να αγαπιόμαστε και να αλληλοβοηθούμαστε, γιατί ο εχθρός είναι άλλος κι όχι ο συνάνθρωπος που πέφτει στην παγίδα του πονηρού κι ενεργεί άσχημα (αν τύχει τέτοιοι άνθρωποι να βρεθούν πλάι μας συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής και να μας πουν δυο λόγια για έρθουμε σε συναίσθηση του τι κάνουμε) είμαστε έτοιμοι να τους χλευάσουμε κι αν είναι δυνατόν να τους εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της γης!
Αυτοί είμαστε δυστυχώς. Εδώ σταυρώσαμε τον ίδιο τον Θεάνθρωπο, στον συνάνθρωπο θα σταματήσουμε;
Όσοι όμως έχουν συναίσθηση του τι παίζεται γύρω τους, ας μην απογοητεύονται από αυτές τις επιθέσεις. Όποιος είναι στο στρατόπεδο του Χριστού κι έχει διαλέξει να Τον υπηρετεί ξέρει ότι κανείς δεν ξεφεύγει από αυτές τις επιθέσεις και μάχεται συνεχώς. Στον αόρατο πόλεμο δεν υπάρχουν άμαχοι. Όσοι στρατεύτηκαν με το Χριστό ξέρουν πως θα πονέσουν, ξέρουν όμως κι ότι αξίζει τον κόπο να πολεμά κανείς για τον Αρχηγό της Ζωής. Γιατί τότε ζει πραγματικά. Γιατί μόνο μαζί Του υπάρχει ανάπαυση και πνευματική χαρά. Μόνο μαζί Του έχουμε τη δύναμη του Θεού που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε και να ξανασηκωνόμαστε.
Ιησούς Χριστός Νικά.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.