ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στρος-Καν: Ο ελληνικός λαός κατανόησε το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Τρόικα: μειώστε το δημόσιο κατά 30%.


Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter επεσήμανε το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως αυτό αποτυπώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όπου σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έγινε κατανοητό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν: “Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων”. “Οταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, ‘ναι, …., αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο…Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές (στην Ελλάδα) και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε”.


Συνεχίζοντας ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι: “Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση”. “Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση”.
Σήμερα στις 15 Νοεμβρίου λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής τα στελέχη της ΤΡΟΙΚΑ φέρονται να ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση μείωση του δημόσιου τομέα κατά 30%, το κλείσιμο προβληματικών και ζημιογόνων φορέων και επιχειρήσεων του δημοσίου και των δήμων με απολύσεις των υπαλλήλων για τους οποίους παύουν να υφίστανται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.


Το άνοιγμα έως το τέλος του έτους όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, όπως με την αντικατάσταση των κλαδικών με ατομικές συμβάσεις, δραστικές περικοπές στις δαπάνες για άμυνα, υγεία, παιδεία και οι νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης επιδεινώθηκε περεταίρω σήμερα λόγω και της ανακοίνωσης του ύψους του ελλείμματος για το 2009 (15,4% του ΑΕΠ) και του 2010 (9,4% του ΑΕΠ). Αναμφίβολα τα χθεσινά αποτελέσματα αποτελούν ένα «μαξιλάρι» για την κυβέρνηση, αφού η νίκη των κυβερνητικών υποψηφίων στους Δήμους της Αθήνας, της περιφέρειας Αττικής καθώς και σε 7 ακόμα περιφέρειες της χώρας απέδειξαν το γενικότερο κλίμα αδιαφορίας του ελληνικού εκλογικού σώματος για τα τεκταινόμενα στη χώρα
Αξιολογώντας το εκλογικό αποτέλεσμα και το γενικότερο κλίμα αποχής από τις εκλογές που έφτασε στο 55% ακόμα και ο διευθυντής του ΔΝΤ εκτιμά ότι τα μέτρα του οργανισμού που εκπροσωπεί και αυτών που η κυβέρνηση εφαρμόζει βρήκαν αποδοχή από τον ελληνικό λαό. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό, εκτιμάται ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε νέα μέτρα το 2011 υπό την πίεση και τις ευλογίες της ΤΡΟΙΚΑΣ.


Με τις υγείες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.