ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Google και iPhone βγάζουν στην σύνταξη τους κλασικούς κατασκόπους!


Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Google Earth, και έξυπνες συσκευές όπως το iPhone, επιτρέπουν σε ομάδες εξτρεμιστών να συλλέγουν πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμες μόνο σε κατασκόπους, δήλωσε ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας. Όπως μεταδίδει το Reuters από συνέδριο για θέματα ασφάλειας που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ, ο Γιούβαλ Ντίσκιν, διευθυντής της ισραηλινής Σιν Μπετ, αναγνώρισε τις τεχνολογίες του κυβερνοδιαστήματος ως απειλή για την ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο. «Οι μυστικές πληροφορίες που ήταν κάποτε προνόμιο των κυβερνήσεων και των παγκόσμιων δυνάμεων μπορούν πλέον να συλλέγονται μέσω διαδικτυακών συστημάτων όπως το Google Earth, μέσω διαδικτυακών καμερών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο και συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό, ή μέσω εφαρμογών για συσκευές όπως iPhone, οι οποίες επιτρέπουν τη συλλογή πληροφοριών καλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Ντίσκιν.


Αναφερόμενος στα δύο παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν την Παρασκευή σε αεροπλάνα που ταξίδευαν στις ΗΠΑ, ο διευθυντής της Σιν Μπετ ανέφερε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις ήταν το τελευταίο διάστημα αντικείμενο διαδικτυακών συζητήσεων μεταξύ εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.


Αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από τη Google να θολώνει τις ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις εικόνες του άτλαντα Google Earth. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι χαρακτήρισε εργαλείο κατασκοπίας τα κινητά BlackBerry. Όπως είπε, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ ή άλλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις κρυπτογραφημένες υπηρεσίες των κινητών για την αποστολή ευαίσθητων δεδομένων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.