ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΙΣΙΚ ΚΟΣΑΝΕΡ: «Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ. ΡΕΖΙΛΙ»!

kosaner-2-nai         Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος γίνεται στην Τουρκία. Ο Στρατός παρακολουθούσε τους πολιτικούς, η κυβέρνηση τους στρατιωτικούς. Και φαίνεται ότι ο Ερντογάν, για να εκθέσει και άλλο τους στρατιωτικούς, άφησε να διαρρεύσει στο διαδίκτυο μέρος της ομιλίας του παραιτηθέντα αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ισίκ Κοσάνερ, που έγινε πέρσι.
Ο Κοσάνερ αποκαλύπτει τα τραγικά λάθη του τουρκικού στρατού στις μάχες εναντίον του PKK. Λέγει ότι υπάρχουν αξιωματικοί που μόλις αρχίσει η μάχη παρατούν τα όπλα τους και φεύγουν. Αναφέρεται σε περιστατικό που έγινε το 2010:
«Όταν ο αρχηγός της ομάδας που έστειλα είναι ο πρώτος, που με την πρώτη σφαίρα αφήνει το όπλο και φεύγει, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σημαίνει δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη εκπαίδευση… Αν ο αρχηγός φεύγει, είναι λογικό να πέφτει το μέτωπο. Εδώ ήρθαν δυο άτομα από απέναντι και μας πήραν ομήρους 30 άτομα. Ρεζίλι. Δεν είναι δυνατόν! Μετά το όπλο που άφησε ο αρχηγός μας, το δείχνουν στο Κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο».
Αποκαλύπτει επίσης ότι Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτώσει κατά λάθος δικούς τους, γιατί νόμιζαν ότι ήταν Κούρδοι αντάρτες. Κάνει και λόγο για την προχειρότητα στη ναρκοθέτηση:
«Δεν έχουμε κρατήσει σημειώσεις για τις νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα. Υπήρξε άνθρωπος που περνούσε από εκεί και τις πάτησε. Πώς γίνεται να έχουν τοποθετηθεί πριν από 10-20 χρόνια και να μην γνωρίζουμε πού βρίσκονται».

πηγη:www.liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.