ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Χαμός στο Τότεναμ του Λονδίνου με συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομίας

tottenham-riots-004      Ταραχές βρίσκονταν σε εξέλιξη επί ώρες το περασμένο απόγευμα στο Τότεναμ στο βόρειο Λονδίνο, με τις μολότοφ να πέφτουν σύννεφο κατά της αστυνομίας, περιπολικά και ένα διώροφο λεωφορείο να καίγονται, κτίρια να πυρπολούνται, πυροσβέστες να δέχονται επιθέσεις και ομάδες νεαρών να πλιατσικολογούν καταστήματα και να τρέχουν στο δρόμο με καροτσάκια γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη! Όλα ξεκίνησαν στη 
διάρκεια διαμαρτυρίας για τη δολοφονία από την αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, ενός 29χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών, εν ονόματι Mark Duggan, σε συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα έγιναν όταν η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο ένα ταξί, στο οποίο είχε επιβιβαστεί το θύμα, το οποίο πρόλαβε να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό στη συμπλοκή που σημειώθηκε. Το περιστατικό, ερευνάται από την αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, η οποία βρήκε στον τόπο του συμβάντος ένα όπλο αλλά και έναν κάλυκα.
Η πορεία των κατοίκων έφτασε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η παρουσία όμως μεγάλης αστυνομικής δύναμης που περιλάμβανε έφιππους και ΜΑΤ, εκνεύρισε τους διαδηλωτές που ζητούσαν «δικαιοσύνη» και ακολούθησε... κακός χαμός! Για πολλές ώρες, η High Street της πόλης μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης, με νεαρούς να πυρπολούν και να πετούν τούβλα στους αστυνομικούς. Οι ζημιές στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλες, με πολλά καταστήματα να έχουν πληρώσει τη μανία των διαδηλωτών. Για «θυμό» στην τοπική κοινότητα λόγω της δολοφονίας, έκαναν λόγο τοπικοί παράγοντες, εστιάζοντας στη δυσαρμονία στη σχέση κατοίκων και αστυνομίας.

πηγη: www.elkosmos.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.