ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ελληνική αποβατική άσκηση-"μήνυμα" με παγκόσμια πρωτιά! (βίντεο)


Image          «Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν αποβάσεις»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην «άλλη πλευρά του λόφου» άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Mάλιστα το ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι στην άσκηση, όπως αποκαλύπτει το video που δημοσιεύει το defencenet.gr, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα jet-ski των καταδρομέων και μάλιστα για πρώτη φορά παγκοσμίως ερρίφθησαν από ελικόπτερο CH-47DGR Chinοok!
Στην άσκηση συμμετείχαν υποβρύχιοι καταστροφείς της Ζ’ΜΑΚ, οι οποίοι κατά το σενάριο προηγήθηκαν της κύριας αποβατικής κίνησης και «καθάρισαν» την ακτή από εμπόδια και κωλύματα (νάρκες, παγίδες, συρματοπλέγματα) εν συνεχεία προχώρησαν σε αναγνώριση της περιοχής απόβασης και έδωσαν το σήμα στην κύρια αποβατική δύναμη να προχωρήσει σε ενέργεια.
Ως πλωτά μέσα χρησιμοποιήθηκαν δύο φουσκωτά και δύο jet ski, από αυτά που πρώτο το defencenet.gr, είχε αποκαλύψει ότι προμηθεύτηκαν οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα jet-ski κυλάνε έξω από την ράμπα του ελικοπτέρου και πέφτουν στην θάλασσα με τις μηχανές αναμμένες και έτοιμα για δράση! Όπως φαίνεται και στο βίντεο, έχει προσαρμοστεί ειδική μίνι ράμπα με ρόλλερ, επάνω στην κύρια ράμπα, με την οποία κυλάνε εκτός του ελικοπτέρου τα jet-ski.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ειδικών δυνάμεων που εφαρμόζεται τέτοια τεχνική, ενώ και η τοποθέτηση της δεύτερης μίνι ράμπας, είναι ελληνική πατέντα.
Η μίνι ράμπα εκτείνεται και στην συνέχεια μαζεύεται από το προσωπικό του ελικοπτέρου. Συνολικά πέφτουν δέκα καταδρομείς, έξι στην θάλασσα και άλλοι τέσσερις με τα jet-ski που βάσει του σεναρίου προορίζονται για να μεταφέρουν τους δύο πρώτους αθόρυβα (έχουν ειδικό σιγαστήρα τα jet-ski) και γρήγορα στην εχθρική ακτή.
Στο βίντεο διακρίνονται στο βάθος και δύο φουσκωτά που περιμένουν να οδηγήσουν την ομάδα κοντά στην ακτή, όπου θα καταδυθούν για να εκτελέσουν την αποστολή τους.



πηγη: defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.