ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ»


kreas_synthetiko-2-nai     Μία ομάδα επιστημόνων στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας ετοιμάζεται να μας... προσφέρει στο πιάτο τεχνητά δημιουργημένο κρέας, σε μορφή μπιφτεκιού! Η δημιουργία ιστών σε δοκιμαστικό σωλήνα δεν έχει ξεπεράσει σε μέγεθος τα πολύ μικρά κομμάτια.
Έτσι, προκειμένου να γίνει μία επίδειξη σε πραγματικό προϊόν, οι επιστήμονες ετοιμάζουν «μερικές χιλιάδες κομμάτια ιστού, που στη συνέχεια θα βάλουμε μαζί σε ένα μπιφτέκι», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολλανδός Μαρκ Ποστ.
Οι ιστοί αυτοί έχουν προέλθει από βλαστοκύτταρα αγελάδας, όπως διευκρινίζει ο Ποστ, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί τελικά μία μέθοδος μαζικής παραγωγής τεχνητού μυικού ιστού που θα μιμείται το κρέας, προκειμένου τελικά να αντικατασταθεί πλήρως η βιομηχανία της κτηνοτροφίας και της εμπορίας κρέατος.
Το σερβίρισμα αναμένεται να γίνει αυτό το Φθινόπωρο, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Επικεφαλής ο ίδιος του τμήματος φυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ο Ποστ εργάζεται σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ιδιώτης επενδυτής, με κίνητρο «την φροντίδα για το περιβάλλον, την κάλυψη των παγκόσμιων διατροφικών αναγκών και την προώθηση τεχνολογιών που αλλάζουν τη ζωή μας», όπως είπε.

πηγη: liako.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.