ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

DIE WELT: «ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ»!


diavolakia-1-nai


Οι Έλληνες ζητούν από τον άλλοτε «προαιώνιο εχθρό» να τους σώσει, γράφει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου με αφορμή ημερίδα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη. Η τουρκόγλωσση εφημερίδα της Θράκης «Μπιρλίκ» (TourkikaNea) γράφει επ’ αυτού:
Η Ελλάδα, που περνάει δύσκολες μέρες αυτό τον καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης, παρουσίασε στον τουρκικό επιχειρηματικό κόσμο στην Κωνσταντινούπολη πακέτο ιδιωτικοποίησης ύψους 50 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποίησης βρίσκονται πάρα πολλοί τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο τουρισμός και η ελληνική κυβέρνηση που προωθεί το πρόγραμμα υπόσχεται να κάνει διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να επενδύσουν.
«Αποκρατικοποιήσεις, Εξαγορές και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα» ήταν το όνομα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το πακέτο ιδιωτικοποίησης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα όπως αεροδρόμια, μαρίνες, ξενοδοχεία, ακίνητα σε κάποια νησιά, ένα μέρος της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, φυσικό αέριο και την διαχείριση των τρένων και εργοστάσια.
Ο συμπρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, Selim Egeli, τόνισε ότι αρκετοί Τούρκοι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρουν για το θέμα. Ενώ η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Στελεχών και Επιχειρηματιών, Burcu Akdarı, είπε ότι βλέπουν πως υπάρχει ένα δυναμικό για τις τουρκικές εταιρίες ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και ενέργειας.
Ο συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Πάνος Πρωτοψάλτης από την πλευρά του είπε ότι περιμένουν έσοδα 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Θέμα δημιουργήθηκε με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Hurriyet Daily News, το οποίο, επικαλούμενο δηλώσεις του Π. Πρωτοψάλτη, υποστηρίζει ότι «πωλείται το 1/3 της Ελλάδας». Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές, επισημαίνοντας ότι προφανώς «οι δυσκολίες της μετάφρασης οδήγησαν σε ένα ακούσιο λάθος» τον Τούρκο δημοσιογράφο, ενώ το σωστό είναι ότι η συνολική έκταση της προς πώληση γης είναι περίπου το 3% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας.

πηγη: liako.gr

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .... 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.