ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία: Έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα





Έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα και ασθενοφόρα έχουν σταλεί στην περιοχή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.
Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, υπάρχουν δύο νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη. Νεκροί είναι οι δύο φύλακες της κεντρικής πύλης.
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι, σύμφωνα και με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στην πρεσβεία.
Η Διεύθυνση Υγείας της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί δύο άτομα, ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για τρίτο νεκρό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον βομβιστή, δίχως να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ήταν επίθεση αυτοκτονίας.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν έναν άντρα να κινείται ύποπτα έξω από την κεντρική πύλη.
Έχει καταστραφεί το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν μέλη διαμελισμένου πτώματος.
Οι πρώτες πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο βομβιστής εισερχόταν στο κτίριο της πρεσβείας και περνούσε από το μηχάνημα X-ray.
Οι Αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έκρηξη. Πηγή της αγγλικής πρεσβείας στην Άγκυρα, μιλώντας στην εφημερίδα "Telegraph" υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι ο δράστης τοποθέτησε ή έριξε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία, είναι σε καθημερινή βάση ελεγχόμενης πρόσβασης, δεν επιτρέπεται δηλαδή διέλευση αυτοκινήτων παρά μόνο των διπλωματών.
Σημειώνεται, ότι ακόμα και για πεζούς, επιτρέπεται από το σημείο η διέλευση μόνο όσων θα μετέβαιναν στην πρεσβεία για αίτημα θεώρησης της βίζας τους.
Η επίθεση είναι πιθανό να συνδέεται με τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία, όπως το Κουρδικό. Η έκρηξη σημειώθηκε επίσης την ώρα που οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία αναπτύσσουν στο τουρκικό έδαφος, υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος Πάτριοτ οι οποίες προορίζονται για να προστατεύσουν την Τουρκία από ενδεχόμενες συριακές επιθέσεις.
πηγη: news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.