ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στο Χαλέπι



1611905
H οργάνωση "Oeuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο και δημοσιεύει το Αθηναικό πρακτορείο, αναφέρει, ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος).
"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου" , αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής. 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος, ενώ την είδηση ​​αυτή τη στιγμή μεταδίδει και το Αραβικό Πρακτορείο "Αλ αραμπίγια".
 
Νωρίτερα, η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.
 
Υπενθυμίζεται πως οι δύο Μητροπολίτες είχαν απαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ οι δράστες σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου.
 
Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της επισκοπής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών φέρεται να είναι'' Τσετσένοι τζιχαντιστές'
πηγη: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.