ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συγκλονιστικό Βίντεο - Ένα βράδυ με την ομάδα "Ζ" της Θεσσαλονίκης






Η θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν, το κρύο τσακίζει κόκκαλα. Για τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» θα είναι μια ακόμα συνηθισμένη βραδιά. Για την ομάδα «Ζ» το καθήκον για την προστασία του πολίτη είναι υπεράνω όλων.

Κάθε βράδυ δίνουν την δική τους μάχη απέναντι στο έγκλημα.
Δίνουν μια άνιση μάχη απέναντι σε κακοποιούς βαριά οπλισμένους και αποφασισμένους να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές.

Εξίσου όμως αποφασισμένοι είναι και οι μοτοσικλετιστές της «Ζ» η ελίτ της Άμεσης Δράσης. Είναι λίγοι, καλοί και επίλεκτοι. Όλοι τους έχουν την μοτοσυκλέτα ως δεύτερο σπίτι.
Εχουν επενδύσει για την εκπαίδευση τους σε διάφορα σεμινάρια ενώ τα υλικά τους θα τα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι τους. Φυσικά από την τσέπη τους. Ελάχιστα είναι τα υλικά που χορηγεί η υπηρεσία και αυτά ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το φιλότιμο όμως και το μεράκι είναι αυτό που τους κάνει να επενδύουν για την δουλειά τους.
Η κοινωνική προσφορά της ομάδας «Ζ» είναι τεράστια. Από προπομπές ασθενοφόρων μέχρι απεγκλωβισμούς και διάσωση ατόμων που αποπειράθηκαν να αυτοπυρποληθούν.
Είναι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι και θα επιληφθούν του συμβάντος. Στην δουλειά τους δεν χωρούν λάθη και η οποιαδήποτε παράλειψη μπορεί να τους κοστίσει την ίδια τους την ζωή.
Στο 6ωρο που βρεθήκαμε μαζί τους καταλάβαμε τον κίνδυνο αλλά και τον επαγγελματισμό τους.
Η Ελληνική πολιτεία έχει ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Να τους στηρίξει σε υλικοτεχνική υποδομή, εκπαίδευση, σε ηθική αμοιβή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως υπάρχουν μοτοσυκλέτες που χρονολογούνται από το 1997 και ακόμα κυκλοφορούν.
Είναι απαράδεκτο να δαπανούνται χρηματικά ποσά σε άλλες υπηρεσίες όπως η ΔΙΑΣ όταν υπάρχει η θρυλική «Ζ» η οποία αποτελεί την ΒΑΣΗ για την σύσταση της δίκυκλης αστυνόμευσης το άλφα και το ωμέγα για την πρόληψη και της καταστολής της εγκληματικότητας στις μεγαλουπόλεις.
Αυτά τα παιδιά δεν ζητούν υπερβολές, δεν ζήτησαν μισθούς των 2000 ευρώ. Δεν είναι άλλωστε το κίνητρο για την δουλειά τους οι μισθοί. Εργάζονται πρώτα για την κοινωνία και έπειτα διότι αγαπούν την δουλειά τους.
Είναι εθελοντές και καθημερινά παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα. Το διαπιστώσαμε γι' αυτό και προκαλούμε τον καθένα βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου να βρεθεί με αυτά τα παιδιά.
Αυτό λοιπόν, που ζητούν είναι τα αυτονόητα για να είναι ασφαλείς και να μπορέσουν να δουλέψουν ακόμα πιο επιτυχημένα.
πηγη: tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.