ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η Ε.Ε. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

e.e.-5-nai                 «Καταδικάζουμε κάθε δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τη φιλική διευθέτηση τέτοιων διαφορών και διακηρύσσουμε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της.
Αυτό δήλωσε ο Στέφαν Φούλε, με την παρουσία της Κάθριν Άστον, Ύπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. Και πρόσθεσε:
«Η Τουρκία θα πρέπει και εκείνη να εργασθεί, για τον σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από τη συνεργασία με την Ε.Ε, παρά με τη δημιουργία εντάσεων». Κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Φούλε δήλωσε ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει, ως κράτος, μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία.
Μάλιστα εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές, μεταξύ γειτόνων.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.