ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΘΟΣ, Ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ;

cern-3-nai 


Υποατομικό σωματίδιο που φαίνεται να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός, αναστατώνει όχι μόνο τους φυσικούς στο CERN που το εντόπισαν, αλλά και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας, αφού αν αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται περί λάθους, καταρρέουν οι παραδοχές ενός αιώνα για τη φυσική.
Νετρίνα που που εκτοξεύθηκαν από το CERN μέχρι το εργαστήριο Gran Sasso στην Ιταλία, σε απόσταση 732 χιλιομέτρων, εμφανίστηκαν στον προορισμό τους κλάσματα του δευτερολέπτου νωρίτερα από ότι τα περίμεναν.
Τα νετρίνα είναι υποατομικά σωματίδια με ελάχιστη μάζα και μηδενικό φορτίο τα οποία δεν αλληλεπιδρούν σχεδόν καθόλου με άλλα σωματίδια. Κινούνται με την ταχύτητα του φωτός, δηλαδή 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, συνεπώς το γεγονός ότι έφτασαν πριν την αναμενόμενη ώρα σημαίνει ότι ταξίδεψαν με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν του φωτός.
Οι επιστήμονες που έκαναν το πείραμα, παρά το γεγονός ότι είναι πεπεισμένοι πως δεν έκαναν λάθος, δεν τολμούν να πιστέψουν ότι μπορεί να κλονίζουν συθέμελα τη μοντέρνα φυσική, και γι αυτό ζητούν τη συνεργασία συναδέλφων τους από όλο τον κόσμο για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο λάθους.

πηγη:liako.gr

ΜΩΡΕ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ???
ΤΙ ΛΕΣ? ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.