ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

EΠΕΛΕΓΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

          Η πυραυλική ασπίδα στην Μαλάτια
 Για την ίδρυση της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ επιλέχθηκε μια περιοχή στην Μαλάτια από όπου διασφαλίζεται το κριτήριο να μπορεί να βλέπει και τα πλοία στην Αν. Μεσόγειο και τα ανατολικά της Τουρκίας.
Στο επιχειρησιακό κέντρο και εκεί όπου θα στηθούνε οι εγκαταστάσεις των ραντάρ θα υπάρχει ανώτατος Τούρκος αξιωματικός και Τουρκικό προσωπικό.
Συμφωνία επιτεύχθηκε στην γραμμή Άγκυρας-Ουάσιγκντον-Βρυξελλών σχετικά με το που θα ιδρυθεί στην Τουρκία η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ-υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Έτσι μετά τον άξονα των 4 εναλλακτικών περιοχών που είχαν ανακοινωθεί για πρώτη φορά στην Χουριέτ, αποφασίστηκε η ίδρυση των μονάδων ραντάρ σε περιοχή μακριά από τις γνωστές. Παλιότερα είχαν σχολιαστεί ως ενδεχόμενα οι περιοχές του Ιντζιρλίκ-Αδάνων, Ντιγιαρμπακίρ-Πιριντσλίκ-Μπάτμαν, Χατάι-Ισκέντερουν και Μους-Μαλάτιας. Όμως με τις τελευταίες εκτιμήσεις, βλέποντας τις δορυφορικές φωτογραφίες και με βάση το κριτήριο να μπορεί ταυτόχρονα να βλέπει και τα πλοία στην Αν. Μεσόγειο και τα ανατολικά της Τουρκίας, επελέγη μια περιοχή κοντά στην Μαλάτια.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε στην Τουρκία πως θα βρίσκονται πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS που θα μπορούνε να εκτοξεύσουν πυραύλους σε περίπτωση που ανιχνευτεί απειλή για τα ραντάρ.

Θα υπάρχει Τούρκος στρατηγός και στρατιώτες
Με βάση την επιτευχθείσα συμφωνία στο επιχειρησιακό κέντρο και στις εγκαταστάσεις των ραντάρ θα παρευρίσκονται Τουρκικό προσωπικό υπό την διοίκηση Τούρκου ανώτατου αξιωματικού. Η Τουρκία θα μετάσχει στους μηχανισμούς απόφασης σχετικά με το πόσοι ξένοι στρατιώτες και για πόσο διάστημα θα βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς και μέσα από ποια στάδια και πως θα προχωρήσει το αντιπυραυλικό σύστημα στην Τουρκία. Οι πληροφορίες που θα διασφαλίζει το ραντάρ θα κοινοποιούνται στην Τουρκία, ενώ η Τουρκία επίσης θα ενημερώνεται σχετικά με το ποια άλλη χώρα ενημερώνεται όπως και για το τι είδους πληροφορίες παίρνει. Αναφέρεται ότι οι τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ θα αρχίσουν το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

πηγη: http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.