ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 – ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


germanoi_oxyra-1-nai


Η τρίτη απόπειρα των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα τον Μάρτιο του 1941, απέτυχε και αυτή, γεγονός που υποχρέωσε τους Γερμανούς να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους και αναβάλλουν την επίθεση κατά της ΕΣΣΔ, επιτιθέμενοι κατά της Ελλάδος.
Στις 6 Απριλίου, οι Έλληνες στρατιώτες υποχρεώθηκαν να δώσουν άλλη μια τιτάνια μάχη, εναντίον τριών ισχυρών αντιπάλων – Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων. Στα οχυρά Μεταξά ο ελληνικός στρατός ανθίσταται απεγνωσμένα, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας είναι άνισος. Αυτό όμως δεν τον πτοεί.
Γράφτηκαν σελίδες δόξας εκεί ψηλά στα σύνορα, όπου μεταξύ άλλων, ένας λοχίας κράτησε για πολύ τους πολυάριθμους Γερμανούς που σφυροκοπούσαν με πυροβολικό και αεροπορία τις ελληνικές θέσεις. Και μόνον όταν τέλειωσαν τα πυρομαχικά, και αφού η ηγεσία στην Αθήνα είχε παραδοθεί, εγκαταλείφθηκαν τα οχυρά και οι Γερμανοί πέρασαν στην Ελλάδα. Και αυτό, μόνον όταν έπεσε το γιουγκοσλαβικό μέτωπο.
Στις 27 Απριλίου, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα. Στην Ακρόπολη, ο φρουρός της Σημαίας μας, Κωνσταντίνος Κουκκίδης, τυλίγεται με το ιερό σύμβολο και πέφτει από τον Ιερό Βράχο.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.