ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Έρευνες σε σπίτια απόστρατων στη Τουρκία





Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε έρευνες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα σε κατοικίες απόστρατων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλακεί στο πραξικόπημα του 1997, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
   Οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος πολλών πρώην στρατηγών, ανάμεσά τους και ο Τσεβίκ Μπιρ, που θεωρείται ο εγκέφαλος αυτού του πραξικοπήματος, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.
   Ο στρατηγός Μπιρ, που πλέον είναι εν αποστρατεία, ήταν εκείνη την εποχή υπαρχηγός Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αρμόδιος για στρατηγικά θέματα.
   Τα γεγονότα του 1997 χαρακτηρίζονται συχνά στην Τουρκία ως «μεταμοντέρνο πραξικόπημα», καθώς οι στρατηγοί εξεδίωξαν την κυβέρνηση χωρίς την επέμβαση του στρατού, ενώ δεν αντικατέστησαν την πολιτική διοίκηση από στρατιωτικό καθεστώς.
   Οι νέες αυτές έρευνες εναντίον αξιωματικών εν αποστρατεία γίνεται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού, που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, όμως πλέον έχει δει τις εξουσίες του να περιορίζονται. 


πηγη: onalert.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.