ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ – ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΚΛΗΡΙΚΟ


naos_ekrixi-1-nai


Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη στην πόλη Καντούν, στην κεντρική Νιγηρία, που σημειώθηκε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, ακριβώς δίπλα στη χριστιανική εκκλησία, κατά το Πάσχα των Καθολικών.
Όπως διαπιστώθηκε, με την εκρηκτική ύλη ήταν παγιδευμένο ένα αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο κοντά. Πιθανολογείται ότι βασικός στόχος του τρομοκράτη ήταν οι ενορίτες, που συγκεντρώθηκαν για την πασχαλινή λειτουργία. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές και στις γειτονικές κατοικίες κατέρρευσαν οι στέγες.

naos_ekrixi-2-nai

Η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση «Μπόκο χαράμ» το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον εκκλησιών και άλλων κτηρίων, που συνδέονται με τη χριστιανική κοινότητα, μεταξύ άλλων και την παραμονή των περασμένων Χριστουγέννων. Οι τρομοκράτες επιδιώκουν την επιβολή των αυστηρών κανόνων της Σαρία στο Βορρά της Νιγηρίας και την απομάκρυνση από εκεί των Χριστιανών
Επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία στην γιορτή του Πάσχα
Παραμονή του χριστιανικού Πάσχα τέσσερα άτομα επέδραμαν στην προτεσταντική εκκλησία στην περιοχή Μπαχτσελίεβλέρ της Κωνσταντινούπολης και είπαν στον κληρικό να γίνει μουσουλμάνος διαφορετικά "θα τον ψοφήσουν". Αφού τον χτύπησαν έφυγαν.

πηγη: liako.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.