ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΜΠΕΡΙΣΑ: ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ


berissa_erdogan-1-nai


Την καθιερωμένη συνάντηση με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του επέλεξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα για να απαντήσει σε επιθέσεις που δέχτηκε από τον αλβανικό Τύπο, σχετικά με τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, από την Άγκυρα, ότι ο αλβανικός λαός συνδέεται με σχέσεις αίματος με τον τουρκικό λαό.
Θεωρώντας δεδομένη τη συνέχεια του αλβανικού λαού από τους Ιλλυριούς, ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι «… η καταγωγή των ιλλυρικών φύλλων και η καταγωγή των τουρκικών φύλων είναι ξεκάθαρα γνωστή… Αυτό αποτελεί στοιχειώδη γνώση των σχολικών εγχειριδίων όλων των επιπέδων».
«Αλλά να σκεφτείς ότι μόνο το αίμα των φυλών αποτελεί τη μόνη σχέση αίματος, αυτό είναι γελοίο» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Αλβανοί και υπάρχουν πολλοί μικτοί γάμοι».
Ο κ. Μπερίσα υπογράμμισε την προσφορά των Αλβανών στην επικράτηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σημείωσε πως είχε την τιμή να καλέσει «τον έξοχο φίλο των Αλβανών» όπως αποκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παρευρεθεί στους εορτασμούς των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, πρόσκληση την οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τον κ. Μπερίσα, δέχθηκε με ικανοποίηση.

πηγη: liako.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.