ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στη ρωσική Απω Ανατολή


dc9652f5a4766ad625ad332274bc23bd XL


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θάλασσα του Οκότσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Η δόνηση έιγνε αισθητή και στην Ιαπωνία, ενώ δεν έχουν αναφεθεί θύματα στη Ρωσία.
Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή Σαχαλίν και τις Νησους Κουρίλες και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν επικίνδυνες περιοχές.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:47 (τοπική ώρα, 08:47 ώρα Ελλάδας) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, την κύρια πόλη της χερσονήσου της Καμτσάτκα στην οποία υπάρχει βάση πυρηνικών υποβρυχίων, και στη νήσο Σαχαλίν, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Russia Today, ο σεισμός και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν έγιναν αισθητοί μέχρι και τη Μόσχα, 9.000 χλμ μακριά από το επίκεντρο.
«Κουνήθηκε σχεδόν όλη η ήπειρος», δήλωσε ο Ανατόλι Τσιγκάνκοφ, υπεύθυνος της διεύθυνσης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των ρωσικών μετεωρολογικών υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τη Ρουμανία.
Κάτοικοι της Μόσχας κάλεσαν τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους ενημέρωσαν για δονήσεις που έκαναν τα έπιπλά τους να μετακινούνται.
«Μερικοί εγκατέλειψαν τα διαμερίσματά τους για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών στο πρακτορείο Interfax.
Επίσης, ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής Σακχαλίν αναφέρθηκε ότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μετά το σεισμό.
Στο μεταξύ, σεισμολόγοι έχουν προβλέψει για την ερχόμενη εβδομάδα σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ που αναμένεται να πλήξει την περιοχή Σαχαλίν.
Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στους κατοίκους της βόρειας Ιαπωνίας, όμως δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.
πηγη: prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.