ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

"To Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία"


newego LARGE t 1101 54195836


αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης στη Συρία με στόχο να πληγεί κτήριο όπου φυλάσσονταν όπλα τα οποία φέρεται να προορίζονταν για τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κάνουν λόγο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ.
«Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία χθες βράδυ», φέρεται να δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε δείπνο που διοργανωνόταν για τη συγκέντρωση χρημάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico.
«Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ πολύ πιθανώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής», μετέδωσε το CNN. Σύμφωνα με το NBC, «ο βασικός στόχος του Ισραήλ ήταν ένα φορτίο με όπλα που προορίζονταν για τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου».
Τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν πέρασαν στον συριακό εναέριο χώρο, αφού η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Ο στρατός του Λιβάνου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ισραηλινά μαχητικά πετούσαν επί ώρες πάνω από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Ο πρόεδρος της χώρας καταδίκασε τις πτήσεις και κατήγγειλε την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ. Πάντως στις ανακοινώσεις δεν γίνεται αναφορά σε πιθανά χτυπήματα εναντίον της Συρίας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών που μεταδίδονται.
Μάλιστα ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι είπε ότι «δεν ήταν ενήμερος για οποιαδήποτε επίθεση», ενώ εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον ανέφερε: «δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου».
Πάντως αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ παραδέχθηκε ότι στα τέλη Ιανουαρίου, η χώρα του πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχου εντός επί συριακού εδάφους.
Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα ρεπορτάζ, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν προβλέπεται η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος, καθώς είναι ένα σενάριο που «δεν το θεωρεί καλό ούτε για την Αμερική, ούτε για την Συρία», όπως σημείωσε.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχουν στοιχεία για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς. «Απλώς δεν ξέρουμε πότε, που και με ποιο τρόπο (χρησιμοποιήθηκαν)» διευκρίνισε ο Ομπάμα, καθιστώντας σαφές ότι αν προκύψουν αδιάσειστες αποδείξεις για τα χημικά όπλα τα οποία ενδέχεται να καταλήξουν στα χέρια οργανώσεων όπως η Χεζμπολάχ, αυτό θα άλλαζε πραγματικά τα δεδομένα.
Δια στόματος του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως αυτή την εβδομάδα, ότι εξετάζει την περίπτωση εξοπλισμού των ανταρτών στην Συρία.
Καθώς δεν βλέπουν «ζεστά», την άμεση στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η ενίσχυση των ανταρτών θα ήταν και η λιγότερο κακή λύση. 
πηγη: prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.