ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Aποσύρθηκε και η κοινοπραξία Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου από ΔΕΠΑ - Προοίμιο εξελίξεων ...



Αποσύρθηκε και η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου ("Μ & Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου ») από την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ! Η κοινοπραξία δεν κατέθεσε ούτε αυτή δεσμευτική προσφορά, ακολουθώντας τον δρόμο Gazprom, Sintez, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-τσεχικού σχήματος PPF-Τέρνα.
Πλέον η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί όπως πρώτο έγραψε το defencenet.gr σε ενα φιάσκο ανυπολόγιστων διαστάσεων που απειλεί να συμπαρασύρει στην κατάρευση οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία.
Λογω μη ύπαρξης υποψηφίων μάλλον ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος (αν προλάβουν ...).
Στη δίνη των τεράστιων ενεργειακών συμφερόντων έχει «μπλεχτεί» τόσο η χώρα, όσο και η οικονομία και το χρηματιστήριο.
Η εκδίωξη της Gazprom από τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ και η μη κατάθεση προσφοράς από την ρωσική Sintez για την ΔΕΣΦΑ και τις υπόλοιπες εταιρείες δημιουργεί νέα δεδομένα και πιέσεις στην αγορά. Κι αυτό γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου, με ότι αυτό σημαίνει για τις ελληνικές βιομηχανίες.
Χαρακτηριστικό της ρωσικής οργής (δεν δέχθηκαν κανέναν όρο που να κατοχύρωνε την ρωσική εταιρεία ότι οι Βρυξέλλες δεν θα απέρριπταν την ρωσική εταιρεία και κατ'αυτό τον τρόπο θα χανόταν για τους Ρώσους η εγγύηση ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ), ο ρωσικός κολοσσός, δεν ενημέρωσε καν την διοίκηση του Ταμείου, σχετικά με την μη συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Στο Χρηματιστήριο τα νέα έχουν γίνει δεκτά με πολύ άσχημο τρόπο. Η ελληνικη κεφαλαιαγορά υποχωρεί στις 947 μονάδες χάνοντας σχεδόν 4%.
Πτώση 2,10% για την Εθνική στα 4,10 ευρώ. Με πτώση 7,32% η μετοχή της Άλφα ΤΡΑΠΕΖΑ στα 0,486 ευρώ.
Με βουτιά 3,46% τα Ελληνικά Πετρέλαια και πάνω από 2% σε ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο. Με κέρδη 1,66% η Βιοχάλκο και οριακά κέρδη σε ΕΧΑΕ και Eurobank properti.
πηγη: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.