ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Με διμερή συμφωνία προειδοποιεί για αποστολή στρατευμάτων στο Γκολάν η Ρωσία


ΘΥΜΙΖΕΙ "Ν.ΟΣΕΤΙΑ 2008" ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ...


Στην συριακή πλευρά του οροπεδίου του Γκολάν θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 300 Ρώσοι στρατιώτες, είτε στο πλαίσιο του ΟΗΕ είτε στο πλαίσιο διμερούς (Συρίας-Ρωσίας) συμφωνίας αν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν εγκρίνει την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων ( με βάση την απόφαση του ΟΗΕ του 1973 απαγορεύεται στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να στείλουν ένοπλες δυνάμεις στη συγκεκριμένη ειρηνευτική δύναμη εκτός αν υπάρξει άλλη απόφαση).
 
Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, για να παρακάμψει η Ρωσία την απαγόρευση του ΟΗΕ έχει δύο τρόπους: Είτε τη συμφωνία με τους Ισραηλινούς είτε τη συμφωνία με τους Σύρους (σε αυτή τη περίπτωση δεν θα εγκατασταθούν στα Υψίπεδα, αλλά στην πεδιάδα που οδηγεί στη Δαμασκό) ...
 
Αυτό μεταδίδουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών από την Μόσχα και βέβαια η επιμονή του Β.Πούτιν που ανακοίνωσε χθες την σχετική εξέλιξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά απάντηση στους 1.000 Αμερικανούς πεζοναύτες, που υπάρχει ενδεχόμενο να ..."Κατασκηνώσουν" στην Ιορδανία εν όψει επέμβασης στην Συρία.
 
Και βέβαια αν μεταφερθούν οι 300 ρώσοι στο Γκολάν στην πλευρά της πεδιάδας που οδηγεί στην Δαμασκό, δεν θα μείνουν αβοήθητοι, αν χρειαστεί: το παράδειγμα της Νότιας Οσετίας, με την επίθεση κατά των Ρώσων στρατιωτών από την Γεωργία είναι σαφές ...
 
Όλα αυτά ενω μετά την Κουσέιρ, οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία ετοιμάζονται γα την επόμενη μεγάλη επιχείρηση του συριακού Στρατού στην πόλη Deraa στο συριακό νότο.
 
Η πόλη, χωρίς να ελέγχεται μέχρι σήμερα 100% από τους ισλαμιστές εν τούτοις είναι έχει σημαντική στρατηγική σημασία: Είναι το τελευταίο προπύργιό τους στο Νότο. Μετά από αυτή θα ξεκινήσει η επιχείρηση ανακατάληψης των περιοχών της ανατολικής Συρίας που έχουν καταληφθεί από τους ισλαμιστές. 
 
Εκεί σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ιρακινά στρατεύματα της σιιτικής κυβέρνησης του Ιράκ που έχουν "σφραγίσει" τα σύνορα και έχουν κόψει τον ανεφοδιασμό των σουνιτών ισλαμιστών.
 
ΣΤΟ Ισραήλ βλέπουν ότι προκύψει ΤΑ πράγματα ΔΕΝ μπορούν ΝΑ ελεγχθούν ΑΠΌ ΤΟ ΤΕΛ Αβίβ.Ποτέ δεν επεδίωξαν την πτώση του Άσαντ, ποτέ δεν συμπάθησαν τους σουνίτες ισλαμιστές, ΑΛΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η. συμπαράταξη Άσαντ ΜΕ ΤΗΝ Χεζμπολάχ ΚΑΙ ΤΟ Ιράν έχει προκαλέσει κομφούζιο ΣΤΑ ισραηλινά " θέλω ".
 
Ήδη έχει ξεκινήσει έντονη αυτοκριτική για τις "παραφουσκωμένες", λένε τώρα, αναφορές περί σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων, και ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Κουνέιτρα στο Γκολάν.
 
Πιστεύουν ότι έδωσαν έτσι την ευκαιρία στον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος αμέσως την "είδε" και την "άρπαξε", και προχώρησε στην κίνηση ματ, προσφοράς Ρώσων στρατιωτών ως κυανόκρανους από την στιγμή που φεύγουν οι Αυστριακοί που αποτελούσαν την "ραχοκοκκαλιά" της δύναμης του ΟΗΕ ..
 
Εάν η ρωσική διοίκηση αποφασίσει ότι χρειάζεται προστασία των μετόπισθεν η διαταγή θα δοθεί και οι δυνάμεις θα μεταφερθούν άμεσα στο Γκολάν. Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τους S-300, οι δε Ισραηλινοί λένε ότι δεν έχουν φτάσει ακόμα, οι δε Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι έστειλαν ήδη τους εκτοξευτές αλλά όχι τους πυραύλους.
 
Στο μεταξύ συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν είναι εξέγερση αλλά εισβολή. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε Τυνήσια μητέρα που αποκαλύπτει ότι ο γιος της πήγε στη Συρία για τζιχάντ, και ζητά συγγνώμη από τις Σύρες μητέρες για τα φονικά που ο γιος έχει διαπράξει.
 
"Έστειλαν τον γιό μου να σφάξει τα παιδιά σας! ... Δεν ήξερα ότι πήγαινε στην Συρία για τζιχάντ».Αφιερωμένο σε αυτούς που μιλούν ακόμα για "εμφύλιο" και τον "κακό Ασάντ".


Και ακολουθεί βίντεο του μαχητικού Άγγλου ευρωβουλευτή Nigel Farage όπου ο άνθρωπος παραδέχεται το αυτονόητο ότι τόσο καιρό η Δύση υποστηρίζει τον δήθεν μεγαλύτερο εχθρό της την Αλ Κάιντα, την οποία στήριξε και στην Λιβύη με τα γνωστά αποτελέσματα που ήδη το defencenet.gr σας έχει αναφέρει.
 
"... Ετοιμαζόμαστε για πολλοστή φορά να παρασυρθούμε σε έναν πόλεμο όπου δεν ξέρουμε ποιοί είναι οι κακοί. Θέλουν να βοηθήσουμε αυτούς που είναι δεδομένο ότι συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα. Θα είναι άλλο ένα ολέθριο λάθος εάν το κάνουμε."


πηγη: defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.