ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το... εθνικιστικό τατουάζ παίκτη του Παναθηναϊκού


6a8574511dfb9ef2651e4a022f9ab6c5 L

Σύμφωνα με τα αποπροσανατολιστικά ρεπορτάζ ΜΜΕ, ο Εθνικισμός έχει δύο όψεις. Όταν πρόκειται για τον Ελληνικό Εθνικισμό, ρίπτεται στο πυρ το εξώτερον.  Αντιθέτως, όταν αφορά τον εθνικισμό άλλων χωρών, εκεί φαίνεται πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Τα παραδείγματα καθημερινά, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ορισμένες φορές μάλιστα, αυτά τα παραδείγματα έχουν αθλητικό περιεχόμενο και ενδιαφέρον.
Όπως η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Δημοκρατία" ότι ο ποδοσφαιριστής Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος πρόσφατα μετεγράφηκε στον Παναθηναϊκό, έχει στο αριστερό μέρος του μπράτσου του δεξιού χεριού του τατουάζ με την αλβανική σημαία και τα αρχικά KUQ ZΙ, που σημαίνουν «μαύρο, κόκκινο» και παραπέμπουν...
πιθανότατα στην ακραία εθνικιστική χουλιγκανιστική οργάνωση της αλβανίας «Συμμαχία Μαύρο-Κόκκινο», -γνωστή επίσης και ως «ερυθρόμαυρη συμμαχία- η οποία πρόσφατα μετατράπηκε σε κόμμα.
Η οργάνωση αυτή έχει ξεκάθαρες ανθελληνικές θέσεις, που δεν χωρούν παρερμηνείες και ενδοιασμούς. Φιλοδοξεί να μεγαλώσει τα σύνορα της αλβανίας, μέχρι την Πρέβεζα, υποστηρίζει αναφανδόν τους Τσάμηδες, ενώ δεν παραλείπει να εξαπολύει θρασύδειλες επιθέσεις στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει.
Ο Μπαϊράμι, λοιπόν, ο οποίος γεννήθηκε στο Κόσσοβο και έφυγε από εκεί μόλις τεσσάρων ετών, δεν παραλείπει να δηλώνει την αλβανική εθνικότητά του (κάτι το οποίο φαίνεται και στο τατουάζ) παρότι έχει μεγαλώσει στην πολυπολιτισμική Σουηδία. Εδώ, βεβαίως, τίθενται κάποια ερωτήματα. Το τατουάζ αυτό παραπέμπει έμμεσα σε εθνικιστική οργάνωση της γείτονος χώρας. Μία οργάνωση η οποία αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας, παραποιεί την Ιστορία μας και επιτίθεται σε συμπατριώτες μας. Από τη στιγμή, επομένως, που ο Μπαϊράμι ταυτίζεται με την οργάνωση αυτή, τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα αμφισβήτησης, αν όχι άρνησης, των Ελληνικών θέσεων! Η τόσο ευαίσθητη σε θέματα ρατσισμού και εθνικισμού ΕΠΟ, η οποία έσπευσε να καρατομήσει τον Κατίδη, δηλώνοντας ότι τον αποκλείει ισοβίως από κάθε τμήμα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, τι προτίθεται να κάνει στην παρούσα περίπτωση;
Θα εκδώσει δελτίο στον ποδοσφαιριστή αδιαμαρτύρητα ή θα τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις για το τατουάζ που κοσμεί το μπράτσο του;  Ρητορικό, εννοείται, το ερώτημα. Η ΕΠΟ της ελληνοτουρκικής φιλίας και του τόσο «καθαρού» Ελληνικού ποδοσφαίρου (η οποία παρεμπιπτόντως ούτε το δικαίωμα της απολογίας δεν έδωσε στον Κατίδη) δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Ενώ αν κάποιος ποδοσφαιριστής είχε τατουάζ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" τότε, με συνοπτικές διαδικασίες, θα του έκοβαν την μπάλα δια παντός. Γιατί το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός και όχι ο ανθελληνικός εθνικισμός των άλλων.
Επειδή η υποκρισία περισσεύει (και βασιλεύει) σ’ αυτόν τον τόπο, είμαστε πολύ περίεργοι για την εξέλιξη του όλου θέματος, τώρα που έγινε ευρύτερα γνωστό. Και ιδιαίτερα από όσους σπεύδουν συχνά-πυκνά να κατακεραυνώνουν τον Εθνικισμό, μόνο όταν αυτός προέρχεται από τους Έλληνες. Είμαστε, επίσης, περίεργοι να ακούσουμε τις δηλώσεις του ίδιου του Μπαϊράμι, για το όλο ζήτημα, αν βέβαια τα φερέφωνα του «πολιτικά ορθού» κλίματος τολμήσουν να τον ρωτήσουν. 
πηγη: aftonomi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.