ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Ρήμαξαν" ξανά το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας!


HLEIAliveL


Οργή επικρατεί στον Πύργο για τους βάνδαλους που δεν αρκέστηκαν να κλέψουν μόνον υλικά που μπορούν να μεταπωλήσουν σε μάντρες σιδερικών και χαλκού, αλλά που με εκδικητική μανία λεηλάτησαν για δεύτερη φορά το Ινστιτούτο του Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
Οι δράστες, όπως αναφέρει το ilialive.gr διέλυσαν ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό του, από γραφεία και παλιές προθήκες ως τους πίνακες και τις καρέκλες, έσπασαν τα τζάμια, ξέσκισαν όλο το έντυπο υλικό που υπήρχε, κατέβασαν τις ψευδοροφές και τέλος χρησιμοποίησαν ως υπαίθριες τουαλέτες τα πατώματα του δεύτερου ορόφου στο κτίριο – στολίδι, που είχε ανακαινισθεί και παραδοθεί έτοιμο προς χρήση ως έδρα του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
Το κτίριο μετά την ανακαίνιση του και τον εξοπλισμό του με όλα τα σύγχρονα μέσα κατάφερε να φιλοξενήσει μια και μοναδική εκδήλωση το προπερασμένο καλοκαίρι και έκτοτε παρέμεινε κλειστό.
Κάτι η έλλειψη οικονομικών πόρων, η διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και ο αιφνίδιος θάνατος από την επάρατο του γάλλου καθηγητή προέδρου του, έμεινε στην απραξία. Ταυτόχρονα όμως έμεινε και χωρίς ασφάλεια.
Το γεγονός αυτό έδωσε την άνεση στους διαρρήκτες να «χτυπήσουν» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, την πρώτη φορά το χώρο που υπήρχε ο ηλεκτρολογικός και όχι μόνον εξοπλισμός για την «εξόρυξη» του πανάκριβου χαλκού, ενώ υπήρξε και δεύτερη διάρρηξη στο κτίριο. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας τότε έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε το έργο της περίφραξης του αύλειου χώρου και του κτιρίου, που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται ούτε αυτά τα «μέτρα» στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους βάνδαλους να ξαναχτυπήσουν!
πηγη: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.