ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το FBI ερευνά ποιοι έκαψαν 40 τόνους γενετικά μεταλλαγμένης ζάχαρης στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)




Χρήστος Δεμέτης

Σαράντα τόνοι γενετικά μεταλλαγμένων προιόντων καταστράφηκαν στις ΗΠΑ με το FBI να διερευνά την υπόθεση. Μπλακάουτ στην κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Real Farmacy που ανέδειξε το θέμα, μόνο το KXL Radio έκανε λόγο για την είδηση, όπως και κάποια τοπικά site στο Όρεγκον.

Τι συνέβη όμως; 40 τόνοι γενετικά μεταλλαγμένης ζάχαρης καταστράφηκαν στο ανατολικό Όρεγκον. Για την ακρίβεια, άγνωστοι πυρπόλησαν τα ζαχαρότευτλα μέσα σε τρεις νύχτες. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 6.500 φυτά ξεριζώθηκαν και κάηκαν από ανθρώπινα χέρια.

Η συντονισμένη καταστροφή δείχνει ότι πρόκειται για οργανωμένο και πολύ καλά δουλεμένο σχέδιο των υπεύθυνων της καταστροφής. Άγνωστο το αν πρόκειται για ένα νέο κίνημα αντίδρασης εναντίον των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων της Μονσάντο που ελέγχει την αγορά.

Η πρώτη "επίθεση" έγινε στις 8 Ιουνίου, όταν κάηκαν 1.000 ζαχαρότευτλα, και στη συνέχεια μετά από τρία βράδια καταστράφηκαν τα υπόλοιπα 5.500 φυτά.

Για την καταστροφή δεν χρησιμοποιήθηκαν οχήματα ή γεωργικά μηχανήματα.

Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και στις αρχές του 2000. Μέλη της οργάνωσης Earth Liberation Front που δραστηριοποιείται στο Όρεγκον έκαψαν τα γραφεία της Αρχής Γεωργίας στο Michigan State University. Η κύρια θέση τους είναι ότι η γενετική μηχανική είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Σε ότι αφορά την καταστροφή των 40 τόνων ζάχαρης, πολλοί πιστεύουν ότι ενδέχεται να έγινε από τους ίδιους τους γαιοκτήμονες και αγρότες που δουλεύουν στα κτήματα του Όρεγκον, καθώς πρόσφατα η Ιαπωνία αρνήθηκε να αγοράσει την παραγωγή τους.

Σημειώνεται ότι η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κάθε χρόνο εισάγει το 80% της παραγωγής του Όρεγκον. Μετά τον εντοπισμό γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών, ήρθε και η άρνηση της φετινής αγοράς. Γεγονός που μπορεί να σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής της Ιαπωνίας στο θέμα των GMO (genetic modified organisms).

Ο Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο προστασίας της Μονσάντο
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο Ομπάμα υπέγραψε τον περιβόητο νόμο Προστασίας της Μονσάντο, μια νομοθετική πράξη που "κρύβεται" εντός του νομοσχεδίου δαπανών. Ήδη οι αντιμαχόμενοι της γενετικής μηχανικής, έχουν συγκεντρώσει 250.000 υπογραφές για την "εξορία" της εταιρίας από τη χώρα.

Η Μονσάντο "χάνει" την Ευρώπη
Η αγροχημική (agrichemical) πολυεθνική δηλώνει ότι δεν θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μελέτες, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις δικαστικές υποθέσεις ή οτιδήποτε άλλο για να κάνει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι αποδεκτό στην Ευρώπη.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των σπόρων προς σπορά, η Μονσάντο, έχει προφανώς εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη. Μια γερμανική έκθεση των μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα τερματίσει κάθε άσκηση πίεσης για έγκριση.

Ο εκπρόσωπος της "Monsanto Europe", Brandon Mitchener, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης όσον αφορά την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στην ήπειρο, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για οποιαδήποτε γενετικά τροποποιημένα φυτά της.

Ανεξέλεγκτοι γενετικά μεταλλαγμένοι σπόροι της Monsanto μολύνουν τους αμερικανικούς σιτοβολόνες
Εν τω μεταξύ, ένας αγρότης στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψε μη εγκεκριμένα γενετικά τροποποιημένα στάχυα σιταριού στο αγρόκτημά του.

Μάλιστα, επιχείρησε να τα εξοντώσει πριν τη συγκομιδή, αλλά τα φυτά ήταν ανθεκτικά στο ζιζανιοκτόνο glyphosate, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Όπως αποδείχθηκε, ο γίγαντας της αγροτεχνολογίας Μονσάντο ανάμεσα στο 1998 και το 2005 είχε κάνει δοκιμές σε σπόρους σιταριού ανθεκτικούς στην ουσία glyphosate σε 16 Πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο τα προϊόντα δεν εγκρίθηκαν ούτε βγήκαν ποτέ στο εμπόριο.

Παρότι στις ΗΠΑ κυκλοφορεί άφθονη γενετικά τροποποιημένη σόγια και καλαμπόκι αυτό δεν ισχύει για το σιτάρι, η γενετική μετάλλαξη του οποίου απαγορεύεται. Οι Αρχές ανησυχούν πλέον για τις προεκτάσεις που η υπόθεση με τον "ανεξέλεγκτο" σπόρο μπορεί να έχει στο εμπόριο σίτου. Την "παράνομη" ύπαρξη του σπόρου της Μονσάντο στο χωράφι του αγρότη επιβεβαίωσαν έλεγχοι του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Το Όρεγκον είναι μια Πολιτεία που εξάγει το 90% της σιτοπαραγωγής της και η ύπαρξη γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων σιταριού θέτει έναν τεράστιο κίνδυνο στην τοπική οικονομία.

Πλέον το ερώτημα είναι εάν η Μονσάντο θα αναλάβει τις ευθύνες της σε περίπτωση που έχουν μολυνθεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις στις ΗΠΑ με τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους της.


πηγη: alithislogoskriton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.