ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΡΩΣΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ



Η ξηρασία έχει ήδη καταστρέψει φέτος το ένα τέταρτο της σοδιάς σιτηρών της Ρωσίας και έχει φέρει πολλούς αγρότες στο χείλος της χρεοκοπίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο αρχηγός του Κρεμλίνου, μιλώντας σε αγρότες και εμπόρους δημητριακών στη Nότια Ρωσία, ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε τρεις από τις επτά περιφέρειες που πλήττονται από τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από το χειρότερο καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη Ρωσία.
"Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήρθη στις περιφέρειες Βορονέζ και Βλαντίμιρ και στη δημοκρατία Μάρι Ελ", δήλωσε επίσης η Ναταλία Τιμάκοβα, εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε πως η κατάσταση στις περιφέρειες έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Η καταστροφή έχει ήδη αναγκάσει τη Ρωσία να απαγορεύσει τις εξαγωγές δημητριακών από τις 15 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να πάρουν μερίδιο της αγοράς από τον πρώην τρίτο στον κόσμο εξαγωγέα δημητριακών, αν και ο Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η απαγόρευση μπορεί να χαλαρώσει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
"Η κατάσταση σε πολλές περιφέρειες είναι ακραία... Δυστυχώς πολλοί αγρότες βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας επειδή έχασαν τις σοδιές τους", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.
"Καταστράφηκαν τα δημητριακά στο ένα τέταρτο των σπαρμένων εκτάσεων", πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, χωρίς να διευκρινίσει για πόσα στρέμματα πρόκειται. Η επίσημη εκτίμηση για την έκταση που έχει σπαρθεί φέτος με δημητριακά στη Ρωσία είναι 436 εκατομμύρια στρέμματα.

Πριν λίγες ημέρες ένα μέλος της  Ρωσικής κυβέρνησης σε συνέντεξη είπε  καθαρά πως
υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από της φωτιές κρύβετε η Αμερική.

Και ρωτάω τώρα εγώ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.