ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

"Aνιστόρητη" δήλωση Γ.Πεταλωτή για μολότοφ σε τουρκικό προξενείο - Ουδεμία αναφορά για προβοκάτσια


Με μία δήλωση η οποία βρίσκεται σε εντελώς λάθος βάση, αφού δεν αναφέρει τίποτε για το ενδεχόμενο προβοκάτισας, η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε τη ρίψη μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη διαβεβαιώνοντας πως οι υπεύθυνοι για την εγκληματική αυτή ενέργεια θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Το γεγονός ότι ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες ενέχουν το στοιχείο της προβοκάτισας από κύκλους ξένων μυστικών υπηρεσιών υπηρεσιών οι οποίοι θέλουν να δημιουργήοσυν προβλήματα στη χώρα, δεν απασχολεί, φαίνεται, την κυβέρνηση.

Ούτε την απασχολεί το γεγονός ότι με μία τέτοια προβοκάτισα κατά του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης το 1955 ξεκίνησε το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Για να μην πάμε σε άλλες περιπτώσει οπως η δηλογονία του Βασιλέως Γεωργίου του Α' το 1913 στην Θεσσαλονίκη από την Σχοινά, ο οποίος μετά το έγκλημα κατέφυγε στην γαλλική πρεσβεία.
Και βέβαια έχουμε εντελώς πρόσφατα τα γεγονότα με το σχέδιο "Βαριοπούλα" και τις προβοκάτσιες που θα δημιουργούσαν οι κεμαλικοί για να εισβάλουν στην Ελλάδα
Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση καταδικάζει απόλυτα και κατηγορηματικά την εν λόγω ενέργεια, η οποία όπως επεσήμανε έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλεια των αστυνομικών φρουρών.
«Ενέργειες όπως αυτή, ασχέτως κινήτρων, είναι αδικαιολόγητες και στρέφονται ενάντια στην ίδια την Ελλάδα. Καθοδηγούνται από τη βία και στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία μας», παρατήρησε ο κ. Πεταλωτής και διαβεβαίωσε πως «η κοινωνία μας έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πράξεις» και ότι οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
«Τέλος, εκφράζουμε τη λύπη μας προς την τουρκική κυβέρνηση, για την απαράδεκτη αυτή εγκληματική ενέργεια», κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος.


Δηλαδή παίρνει ολόκληρη της ευθύνη η Ελλάδα για ένα έγκλημα το οποιο πιθανόν να έχει διαπραχθεί από ξένους πράκτορες.
Πάντως ήδη στην διερεύνηση της υπόθεσης έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.