ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ



ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ; (μήπως όλοι έχουμε την ίδια απάντηση ;;; )Τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά.Όποιος πλέον ΔΕΝ το καταλαβαίνει ΚΑΝΕΙ πως δε το καταλαβαίνει ! Διαβάστε ένα έγκυρο άρθρο ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ….

Στο βασίλειο της ατιμωρησίας


Η Αστυνομία συλλαμβάνει, αλλά η Δικαιοσύνη
Απαλλάσσει. Ακόμη και σκληροί κακοποιοί,
μέλη σπείρας που από το 2007, όταν
δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι πρότινος, είχαν διαπράξει ούτε λίγο ούτε πολύ 26 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και της περιφέρειας, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, μολονότι... συνελήφθησαν !!!!


Κι αυτό διότι παρά την πλούσια δράση τους, …….
τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους δεν κρίθηκαν από μόνα τους ικανά δικαστικώς, ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή!
Άφησαν ελεύθερους τους ληστές. Παρά τη δράση τους δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Το απόγευμα της 10ης Ιουλίου έπειτα από παρακολούθηση που διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην εξάρθρωση σπείρας Αλβανών κακοποιών, τα μέλη της οποίας είχαν από το 2007, οπότε και δραστηριοποιήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι πρότινος διαπράξει ούτε λίγο ούτε πολύ 26 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και της περιφέρειας. Για την υπόθεση ακολούθησε εκτενής ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον διοικητή Ασφαλείας κ. Γιάννη Δικόπουλο, ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν οι αρχές τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 26 έως 34 ετών είχαν από τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ συγκεντρώσει λεία 1.250.000 ευρώ. Επένδυαν τα χρήματα στη χώρα τους όπου φέρονται να κατέχουν μεταξύ άλλων καφετέριες και μπαρ, ενώ στην Ελλάδα προχωρούσαν σε αγορές πολυτελών αυτοκινήτων. Από την πολύμηνη παρακολούθηση προέκυψε ότι οι δράστες διατηρούσαν δύο κρησφύγετα στο κέντρο της Αθήνας όπου κατέφευγαν έπειτα από κάθε ληστεία.

Οπλα και στολές


Σε έρευνα στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα πολεμικό όπλο Kalashnikov αλλά και στολές υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μην κινούν υποψίες κατά τη διάρκεια των ληστειών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 12 Ιουλίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε Τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική ωστόσο εξέλιξη της υπόθεσης, γεννά εύλογα ερωτήματα. Κι αυτό διότι παρά την πλούσια δράση των συλληφθέντων, τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους δεν κρίθηκαν από μόνα τους ικανά ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή! Οπως προκύπτει από ενημερωτικό σημείωμα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, πλην ενός, «οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, μετά την απολογία τους για την υπόθεση αυτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους»!


Η υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η -σε πολλές περιπτώσεις- παράδοξη ποινική μεταχείριση συλληφθέντων κακοποιών αποδίδεται σε «σιωπηρή οδηγία» του υπουργείου Δικαιοσύνης για περιορισμό των προφυλακίσεων με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών. Αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκυκλίου για περιορισμό των προφυλακίσεων κάτι που όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.
Στην περίπτωση των Αλβανών ληστών, πλην του 34χρονου D.R., τελικά προφυλακίστηκαν και ο 26χρονος D.G. μόνο διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις και ο 31 ετών S. E. σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.


Και σε Αλγερινούς


Ανάλογη μεταχείριση επεφύλασσαν οι δικαστικές αρχές και στη δεκαμελή σπείρα Αλγερινών που από τον περασμένο Μάρτιο έως την 15η Ιουλίου κατηγορούνται ότι διέπραξαν ούτε λίγο ούτε πολύ... 132 ληστείες σε βάρος πεζών, κλοπές από αυτοκίνητα και αρπαγές τσαντών. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η διαπίστωση ότι κάποιοι εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παρά το γεγονός ότι στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η Ασφάλεια Αττικής αναφέρονται ως «αγνώστου διαμονής».

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η ηγεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε σε επίσημη και εκτενή ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στη δράση της σπείρας των αλλοδαπών
Σύμφωνα πάντως με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που ήρθαν στο φως στις 4 Ιουλίου, στις φυλακές της χώρας βρίσκονταν τον Μάιο 11.412 κρατούμενοι ενώ 7.500 θέσεις είναι η συνολική χωρητικότητά τους με συνέπεια να διαμορφώνονται ασφυκτικές συνθήκες κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.