ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η γερμανική Βουλή ασχολείται με το... σκάνδαλο του χαλιού




Βουλευτές της γερμανικής αντιπολίτευσης ζήτησαν, στην Κάτω Βουλή, να παραιτηθεί ο υπουργός αρμόδιος για την εξωτερική βοήθεια Ντερκ Νίμπελ, μετά από την αποκάλυψη ότι «εισήγαγε στη χώρα αδασμολόγητο αφγανικό χαλί, χρησιμοποιώντας ένα αεροπλάνο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
 
Ο αξιωματούχος αναφορικά με τα καταγγελλόμενα υπήρξε απολογητικός.
 Ανέγνωσε σύντομη δήλωση ενώπιον της ολομέλειας της Κάτω Βουλής, στην οποία τόνισε ότι «αυτή η υπόθεση του προκαλεί φρίκη, μεγαλύτερη όσης μπορεί να προκαλέσει σε οποιονδήποτε άλλον».
 
Όπως αποκαλύφθηκε, ο υπουργός αγόρασε στην Καμπούλ τον Μάρτιο ένα χαλί αξίας 1.400 αμερικανικών δολαρίων για την κατοικία του και το μετέφερε στο Βερολίνο μέσα στο κυβερνητικό αεροπλάνο, με επιβάτη τον επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας (BND) κ. Γκέρχαρντ Σίντλερ. Το αεροπλάνο αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Schoenefeld στην περιοχή του Βερολίνου. Στη συνέχεια, ο προσωπικός οδηγός του υπουργού το μετέφερε--αδασμολόγητο--στην υπουργική κατοικία.
 
Ο δασμός ισοδυναμεί στη συγκεκριμένη περίπτωση με το 19% της αξίας του χαλιού. Το πρόστιμο - για τη μη καταβολή του - είναι το διπλάσιο. Η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, Σάσα Ράμπε, δήλωσε ότι ο υπουργός είναι ακατάλληλος και θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. «Κάτι τέτοια, άπτονται της υπόληψης που έχει η Γερμανία στο εξωτερικό».
 
Ο βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς Χέικε Χένσελ δήλωσε ότι «ταξίδεψε ο υπουργός σε μια περιοχή, όπου υπάρχει κρίση... κάνοντας παζάρια για μια αγορά που έκανε».
 
Δυσφορία για το περιστατικό εξέφρασε και η αντικατασκοπεία. Εκπρόσωπός της δήλωσε - ζητώντας να μείνει ανώνυμος - ότι «εκτιμήθηκε ότι το χαλί βάρους περίπου 30 κιλών αποτελούσε ένα επίσημο δώρο, όχι το προϊόν ιδιωτικής αγοράς». Η εισαγγελία του Βερολίνου άφησε να διαρρεύσει στο Γερμανικό πρακτορείο ότι, «η υπόθεση μελετάται».


πηγη: defencenet.gr


ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.........






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.