ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Χαστούκι" στον Ερντογάν - Ναι στις αμβλώσεις λέει η πλειοψηφία των Τούρκων





Η πλειοψηφία των Τούρκων (55,5%) αντιτίθεται στην απαγόρευση των αμβλώσεων, τις οποίες θέλει να περιορίσει σημαντικά η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.









Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το κέντρο μελετών Konsensüs για την εφημερίδα HaberTürk σε δείγμα 1.500 ατόμων, έδειξε ότι το 44,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η άμβλωση πρέπει να απαγορευτεί.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη στην Τουρκία από τότε που ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξομοίωσε, τον περασμένο μήνα, την άμβλωση με το "φόνο", ενώ το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναθεωρήσει το νόμο για την εκούσια διακοπή της κύησης, μειώνοντας σε έξι ή τέσσερις εβδομάδες την περίοδο της εγκυμοσύνης κατά την οποία θα είναι νόμιμη η άμβλωση.

Σύμφωνα με ειδικούς, τα σχέδια αυτά ισοδυναμούν περίπου με απαγόρευση της άμβλωσης.

Στην Τουρκία, από το 1983, η άμβλωση είναι νόμιμη ως τις δέκα εβδομάδες, ενώ επιτρέπεται για ιατρικούς λόγους από το 1965.

Οργανώσεις φεμινιστικές και οικογενειακού προγραμματισμού επέκριναν τις θέσεις του Ερντογάν, ο οποίος συχνά προτρέπει τις γυναίκες να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά. Ο τούρκος πρωθυπουργός θέλησε να ποινικοποιήσει τη μοιχεία το 2004, πριν υπαναχωρήσει, υπό τις πιέσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, για το θέμα αυτό είχε συνομιλίες με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μοντ ντε Μπόερ-Μπουκίτσιο, η οποία τόνισε ότι "η απαγόρευση των αμβλώσεων το μόνο που θα κάνει είναι να οδηγήσει σε ιδιωτικές κλινικές όσες γυναίκες έχουν χρήματα".

πηγη: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.